[]

Tavadaki kötü koku geçmiyor

Yaklaşık 2 hafta yıkanmayan bir tavam vardı, bugün onu iki kere yıkamama rağmen küf (ya da başka şey) kokusu geçmedi. O kadar ki balkona koydum kokusu geçsin diye.

Tavada yanılmıyorsam sucuklu yumurta yapmıştım. Sonra evden ayrıldığım için yıkayamadım.

Şimdi bu kokunun geçmesi için ne yapabilirim? Yoksa tavayı atmam mı lazım? Başkasının da başına gelmiş midir bu kokusu çıkmayan tava mevzusu?

Edit: Tava teflon değil, granit olması lazım. birkaç yıldır kullanıyorum. Dibinde çizik bile yok neredeyse.

Çözüm: Tavaya biraz sirke, yarım limon koyup üstüne su ekledim, 15 dakika kaynattım, sonrasında ise yıkadım, koku kalmadı. Teşekkürler herkese.

 
teflon mu? teflonsa çöp.

edit: granitse de fark etmez yine çöp. yapışmaz kaplama tavadan koku geçmiyorsa = çöp.

hatta acı gerçek. yapışmaz kaplamalı bütün tavalar 2-3 yılda çöp.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (19.02.19 19:45:16 ~ 19:52:07) 
Sirke kaynatmayı dene.


  • diffarentiationation  (19.02.19 19:54:25) 
çamaşır suyuna yatır çamaşır suyunu da kaynak suyla yıkayıp, kızdırıp limonla silip tekrar durulayıp kullan


  • killerbee  (19.02.19 20:03:52 ~ 20:04:33) 
çamaşır suyuna yatırmayın, sonra hem çamaşır suyu kokusunu çıkarmakla uğraşırsınız hem çamaşır suyunun içindeki kimyasalları yemiş olursunuz.

sirke-limon-karbonat deneyebilirsiniz.

bunun haricinde çöp +1 malesef.
  • taurina  (19.02.19 20:06:25) 
Çamaşır suyu sakın kaynatmayın. Sirke, limon tuzunu suyla seyreltip kaynatmak muhtemelen işe yarar. Yağ dokusunu hissediyorsanız bir miktar bulaşık deterjanı da damlatabilirsiniz. Kurtarılabilir bence.


  • limondanhallice  (19.02.19 21:17:41) 
çamaşır suyundan korkmayın bu kadar, sadece gidip konsantre kıvamlı çamaşır suyu kullanmayın, suya bile eser miktarda çamaşır suyu ekleyip, bunu dezenfekte edip içebilirsiniz.

bir de kullandığımız o bulaşık deterjanları, makina deterjanları emin olun kat kat zararlıdır çamaşır suyundan.

ayrıca siz bilmiyorum gördünüz mü, çay ocakları, kafeler, ve bu tarz servis yapan yerler, her hafta mutlaka 1 gün, tüm tabak çananğı çamaşır suyuna yatırır hem dezenfekte ederler hem de camlarda parlaklık sağlarlar.
  • killerbee  (19.02.19 23:33:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.