[]

İstanbul’da sabit elektrik faturası

Taşındığım binada elektrik faturası müteahhit adına geliyor, apartman başına kullanılan miktarı bölüştürüyoruz, hesaplama yaparken sabit abonelik ücreti vergisi şuyu buyu ne kadardan almak lazım, sabit ücret + kullanım miktarı *kwh ücreti denklemindeki sabit ücreti soruyorum, yanlış olmasın.




 
Bence sabit kısmın tamamını müteahhitin ödemesi, sizin ve diğer dairelerin de kullandıkları kwh kadarını ödemeleri + ortak alanların kwh kullanımının da daire sayısı kadar paylaşılarak ödenmesi gereklidir.

Sizin bireysel abonelik başlatamamanız müteahhitin beceriksizliği yüzündendir. Kat malikleriyle arası bozulmuştur bilmem ne, ama sonuçta imza atmışsın, işi bitir iskanı al kardeşim, milleti mağdur etme.
  • malheiros  (18.02.19 21:54:56 ~ 21:55:39) 
öyle hesap zor denkleşir. bence şöyle daha kolay:
tüm dairelerin harcamalarını toplarsın, faturadaki ödenecek miktara bölersin.
böylece birim kwh'ın size maliyeti çıkar.
onu da dairenin harcamasıyla çarpınca, dairenin ödeyeceği tutar hesaplanmış olur.
dairenin ödeyeceği miktar = dairenin harcadığı elektrik miktarı * (Fatura Tutarı / Tüm dairelerin harcadığı elektrik miktarı)
  • herhaltibiliyoring  (18.02.19 22:09:04 ~ 22:14:22) 
apartmanda şöyle yapmışlar, bedaş abonelik sabit gideri olarak 35 tl hesaplamışlar, bunun üzerine toplam harcanan miktardan ilgili dairenin harcadığını bulup onu da pay etmişler.
35 tl sabit gider olması faturada mantıklı değil heralde

  • 1965  (18.02.19 22:17:41) 
bir tane aboneliğiniz yok mu ? siz neden her daireden sabit abonelik gideri alasanız ki?
bölecekseniz sabit abonelik giderini her daireye bölmeni lazım. zor iş.

  • herhaltibiliyoring  (18.02.19 22:21:07 ~ 22:37:29) 
@herhalt..,

Valla hocam haklısın.
En mantıklı açıklama bu oldu.
  • 1965  (18.02.19 22:27:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.