[]

ingilizce

arkadaşlar,
yurtdışına kısa süreli bi yaz okulan gitmiştim, sırbı, yunanı, arabı, rusu, herkes var.
kendimi ingilizce konuşurken çok hantal hissettim.
bir soru sordular mesela, if li cümle kuracağım, Verb2 evet vs diye düşünüyorum, bağlaç kullanıyorum, acaba doğru mu vs. vs...

ama yukarıda saydığım insanların ana dili ingilizce değil fakat çat çat konuşuyorlar.

sonra ingilizcem, nasıl diyeyim günlük hayata göre değil.
mesela ilk defa şunları duydum; hesap öderken charge kullandıklarını, yaklaşmak anlamında heading to. basit şeyler aslında.

ingilizcem pek iyi değil, büyük bir iddiam yok zaten, 6.5, toefl 80, yds 80, yokdil 85.
ama...ben bu hantallığı aşmak istiyorum ve ingilizcemin daha işe yarar olmasını istiyorum,nasıl sağlayabilirim.

teşekkürler.

 
Multiplayer oyun oyna. Discord kullan. Pratik yapman lazim.


  • nax  (18.02.19 17:29:58) 
böyle bir dernek var, ve konuşma klupleri düzenliyorlar. yarar görebilirsiniz.
www.yasom.org

  • honfleur  (18.02.19 18:40:17) 
Dizi izleyin isterseniz, günlük kullanımları da görürsünüz.


  • kojonotsuki  (18.02.19 18:40:57) 
Bol bol konuşma pratiği yapman lazım. Gün içinde kurduğun cümlelerin ingilizcesini düşün içinden, bulamadıklarına üşenmek bak ve öğren mutlaka.
Mümkünse speaking dersleri alman en iyisi olacaktır tabii ki.

  • miss copernicus cadisi  (18.02.19 19:42:16) 
Konuşma pratik kursu


  • photo85  (18.02.19 20:13:21) 
heading to yaklaşmak değil bu arada bir yere doğru gitmek anlamında.

çok akıcı konuşmak hataları önemsemeyerek mümkün ama bu şekilde tarzanca konuşmak yerine kelimeleri düşünerek akıcı olmayarak konuşmak daha iyi çünkü ileride düzgün konuşarak akıcı olmaya başlarsınız. öbür türlü tarzanca gelir tarzanca gider.
  • bohr atom modeli  (18.02.19 22:48:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.