[]

Ozer kanburoglu temel fotografcilik egitimi

Selam,

Ozer kanburoglu tarafindan
8 saat sinifta temel fotografcilik egitimi
2 gun gezi
Amatorler icin dijital fotograf ve fotografta kompozisyon kitaplari

30 kisilik sinif, 250tl.

Sizce bu egitim nasildir? Canon 750d var, fotograf filan cekiyorum ama otomatikte kullaniyorum hep. İsik surdan gelir, iso soyle olmalidir falan bilmem.

Faydali olur mu? F/p'si nasil? Bu tarz egitimler ne kadar oluyor ortalama?

 
Torrentten udemy egitimi falan indir ogren ayni sey.


  • stavro  (18.02.19 16:07:26) 
Udemy'de indirim varken al direkt hatta, emek calmayalim:)


  • stavro  (18.02.19 16:08:03) 
özer hocadan üniversitedeyken ders almıştım. çok bilgili ve sempatik bir hoca. uzman tv de falan videoları vardı duruyorsa.


  • shezo  (18.02.19 16:12:09) 
Youtube’da genel fotoğrafçılık eğitim videoları var. İlker Canikligil’in bile ISO diyafram enstantane nedir anlattığı videolar vardı. Kutay Kösem’in videoları da keyifli oluyor. Bunlar izlenebilir. Onları biraz öğrenince Faruk Akbaş’ın Fotoğraf Teknik Okumaları kitabını önerebilirim. Çekilmiş fotoğraflar üzerinden çeşitli ayarları nasıl kullanmanın ne gibi sonuçları olacağını görebilirsiniz. Bir de fotoğraf makinesinin kullanım kılavuzunu baştan sona okuyun. Birçok markanınki kutudan çıkmaz, sadece internette bulunur. Sırf o kitapçıkla bile öğrenmek mümkün yukarıdakileri. 750D fena bir gövde değil otomatikte kullanacak olduktan sonra yazık olur ona verdiğiniz paraya. Full manuelde çok az kişi kullanır zaten, Diyafram öncelikli mod’a alışsanız o bile yeterli olur.

Aynı zamanda biraz Lightroom bilmek de lazım, onun da Türkçe eğitimleri oluyor. RAW çekip, çektiğiniz fotoğrafı düzenleyerek onu daha çok ön plana çıkardıkça fotoğraf çekmekten daha çok keyif alırsınız. Gözünüzde büyümesin birkaç video izleyip üç beş saat kurcalayınca size yetecek kadar öğrenirsiniz. Kullandıkça öğrenmeye devam ediyorsunuz zaten sonu yok.

Kursları pek önermiyorlar, ben de şahsen önermem, 8 saatlik kurs kendi imkanlarınızla öğrenebileceğinizden fazlasını katmaz size. Tek avantajı insanlarla tanışmak olabilir, ondan faydalanmaya çalışın. En azından 1-2 arkadaşla şehirde fotoğraf turuna çıkmak hem daha zevkli ve öğretici olur, hem sokakta çekim yaparken daha az stres olursunuz.
  • phoarbix  (18.02.19 17:53:39) 
Ayrıca şöyle tamamen ücretsiz ve online sertifika veren bir site var, oradaki temel fotoğraf eğitimini de alabilirsiniz. ODTÜ tarafından yapılan bir proje sanırım:

bilgeis.net
  • phoarbix  (18.02.19 17:57:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.