[]

yaya geçidinde durmayan sürücüler

yeni çıkan haber bir işe yaramamış. işim olmadığı için çoğunlukla geçmelerini bekliyorum ama geçen gün acelem vardı.

yaya geçidine geldim, bir araba yaklaşıyordu. kaldırımla aramda sadece arabanın geçeceği kadar boşluk bıraktım ve durup bakmaya başladım. 3 adım atsam karşıdayım.

gelen arabanın sürücüsü bir kadındı. ve sanki anasına sövüyormuşum gibi bana bakıp el kol hareketi yapmaya başladı önümden geçerken. bir şeyler söylüyordu bana bakıp, ne yapıyorsun yolun ortasında der gibi.

bu geçip gidince bir şey yapamadığım için deliye döndüm ben de tabi.

bu durumda kalsanız ne yapardınız? 110 kiloyum, yaya geçidinde böyle geçen arabaların üzerine atlasam ve kaportayı yamultsam, bana maddi bir zararı olabilir mi?

geçenleri videoya alsak gönderecek bir yer var mı?

 
bence karsidan karsiya gecerken yavaslamayan ve okuz gibi üzerinize üzerinize sürüp daha hızlı olmaniza neden olan bu öküzleri imali bir sekilde, yavas yavas karsiya gecene kadar alkislayin. zaten kilonuzdan dolayi kolay kolay size dayilik falan yapmazlar. fakat bu alkislama eylemini onlar anlamasi gerektigi gibi anlarlar mi bilmiyorum :( öküz dolu her yer :( kendinize bu okuzler bir sey anlayacak diye en kucuk zarar vermeyin.

videoya alip, bu öküzler hakkında islem yapacak olan birim, 350 yil sonra falan ortaya cikar bu topraklarda :(
  • michonne  (18.02.19 05:34:30) 
Ben de elimle yaya geçidini gösterdim ısrarla. Madem böyle bir şey var, öğrenecekler.


  • windows95  (18.02.19 09:08:20) 
'Burasi turkiye' lafini hic sevmesem de maalesef burasi turkiye. ozellikle istanbul gibi bir yerde trafikte kavga etmek yapilmasi gereken en son sey diye dusunuyorum. ben de yapili bir adamim ama ne araba kullanirken ne de yayayken kimseyle dalasmamaya ozen gosteriyorum.

kendini kaportaya atsan maddi zararin ne olur bilemem de adam durmayip seni arabanin altina alirsa fena olur diyebilirim.

kucagimda bebekle yaya gecidinden gecemiyorum. insanlar "sunlara carpsam allah korusun bir de bebek var" diye vicdan bile yapmiyor, gaza basip karsidan karsiya gecmeme izin vermiyor.

keske lafta degil de gercekten cozulse su durum. fotograf, video cekip egm.gov.tr'den defalarca sikayette bulundum. herhangi bir ceza uygulandigini bile zannetmiyorum.

surekli oturdugum binanin onundeki yol yerine kaldirimi kullanan pizzaci kuryelerini once belediyeye sonra polise sikayet ediyorum. kimsenin bisey yaptigi yok. en son pizzaciya girip girtlak girtlaga kavga ettim. sonuc hala ayni.
  • a340  (18.02.19 09:13:30) 
bu işin kadını erkeği yok, insanlar yaya geçidinde yayalara yol vermiyorlar ısrarla.
ben bu konuya çok özen gösteriyorum ve muhakkak yayalara yol veriyorum (yaya geçidi olsun olmasın fark etmez). ancak yaya geçidinde yol versem bile arkamdaki arabalar asılıyorlar kornaya. bunu ataşehir meydanda yapan bile var.

ama durmak yok, böyle böyle sindireceğiz hırtları.
  • teritori  (18.02.19 10:12:39) 
Ben pek vermiyorum, gecen verdim sagdan gelen araba yayayi bicecekti.

Hatta soyle manyak bisey oldu, e5 sapaginda bi yaya gecidi var. Herkes oraya 90la giriyor cunku otoyoldan cikiyorsun. O gecidin orada olmasi sacma.

Ben de arkam bossa veriyorum doluysa bana gommesinler diye vermiyorum.
Gecen bu ceza muhabbetinden sonra hafriyat kamyonu orada yol verdi :) arkasindaki 5 araba buna giriyordu. Kamyoncu oldugu icin atar da yapamadilar, baskasi olsa inip doverlerdi
  • acemi  (18.02.19 10:39:53) 
Son çıkan haberlerden sonra türeyen beyin yoksunu yayalardan ve onlardan aşağı kalmayan sürücülerden bahsetmek istiyorum ben de. Haberleri izleyip maymundan hallice iq'su ile trafik kurallarını bilmeden ortalığı karıştırıyorlar.

Trafikte uymanız gerekenler önem sırasına göre polis, ışıklar ve en son yatay düşey trafik işeretleridir.

Eğer araçlara yeşil ışık yanıyorsa, yayalara kırmızı yanıyorsa oradaki yaya geçidinde yol vermeyin, yol vermek zorunda değilsiniz, 2 yaya geçecek diye 20sn yanan ışıkta 3 araba zor geçiyor. yaya da kendisine yeşil yanmasını beklesin. işgüzarlık yapmayın.

@diffarentiationation nasıl ki arabanın kaputuna atlamayı düşünüyorsa ben de aynayla iki dokundurup geçme isteğiyle doluyorum.

Daha iki gün önce araçlara yeşil yanarken yola atlayan 2 yaya hem kendilerini hem beni yakacaktı. Haberleri dinleyip gaza gelmeyin, trafik kuralları değişmedi. Yaya geçidi sihirli bir değnek değil ve yaya geçidinden daha üstün geçiş öncelikleri var.

Millet sanıyor ki yaya geçidi varsa o araba durmak zorunda. Değil arkadaş değil, ondan sonra el kol yapınca da "noluya yeaa" demeyin.
  • kimlanbu  (18.02.19 10:58:15) 
Ben devamli yayalara yol veririm. Ancak bir iki kez şu da oldu; yol vereceğim sirada bakiyorum yayanin durdugu taraftan degil de diger taraftan gelen arac belli ki durmayacak. Ben dursam, yaya yolu ortalayacak ve belki de yanimdan gelen arac gelip yayaya carpacak. yaya bu durumu farketmese de ben bilerek hizimi azaltarak durmadan geciyorum. İyilik yaparken kazaya sebep olmamak icin...

Yayalarla soforlerin her zaman anlasmasi olanakli olmuyor, bu sekilde sinirleri aldiktan sonra fırını 100-200yuzyila alip bekleyerek sorunlarin çözüldüğü gunleri afiyetle gormeyi hayal ediyorum
  • her giriste sifresini unutan adam  (18.02.19 11:27:34) 
Zamanla herkes alışacak. Geçen ceza kesiyorlardı. Cezalar arttıkça seve seve(!) medeni olacağız.

Yayalar da çok bilinçli değil.

* Yayaya kırmızı yanıyor, adamlar hala yaya geçidi diye yola atlıyor.
* Yaya geçidi 20 metre ilerde, oraya yürümek yerine yola fırlıyor vs. vs.


.
  • kartallar yuksek ucar  (18.02.19 11:42:43) 
Yasa değişti deyip dan dun diye yola atlamayın arkadan gelen araç göremiyor ve duramıyor olabilir öldüğünüzle kalırsınız


  • photo85  (18.02.19 19:59:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.