[]

Her şeyi öğrenmek istiyorum, hiçbir şey öğrenemiyorum.

Bilişim alanında lisans ve yüksek lisansım var. Ayrıca ezelden beri ilgim ve merakım da var, ilk kodumu 99 yılında lisedeyken yazmıştım. Herkes oyun oynarken ben mirc script yazar, websiteleri tasarlardım.

Bugün 35 yaşındayım ama bilişimin hiçbir alanında uzmanlaşamadım. Dijital pazarlama biliyorum, web tasarım biliyorum, programlama biliyorum, IT mimarisi biliyorum, donanım biliyorum vs vs. Ama hiçbiri profesyonel hayatta orta seviye denecek kadar bile değil. Ya da en fazla orta seviye denebilir.

Bilişim tarafında yurt dışında tekrar kariyerime başlayacağım, fazlaca boş vaktim var, ancak ne yapacağıma karar veremiyorum çünkü her şeyi öğrenmek istiyorum.

Javascript çalışırken kendimi big data kurslarına bakarken buluyorum, aws'den tut da yapay zeka'ya, büyük veri'den veri güvenliğine her şeyi öğrenmek istiyorum, hepsi çok ilgimi çekiyor ama elbette bu mümkün değil.

Bazen bu kararsızlığımı fark edip kendimi tokatlamak ve kendine gel demek istiyorum.

Biriniz beni güzelce dövüp kendime getirebilir mi? Önerilere de açığım tabi.

 
jack of all trades, master of none :) bazılarımız da böyle bundan kurtulmak yerine mümkün olduğu kadar buna uygun şekillendirmek daha iyi olabilir, belki bir programlama dilinde çok iyi olacak bilgin öğrenecek tahammülün yok, bilgisayarla ilgili ortalama üzeri bilgi sahibi olduğun için yazılımcı olmak yerine belki de bu alanlarda meraklı yeni başlayan insanlara eğitmenlik yapabilirsin böyle bir kariyer çizebilirsin


  • freebird5406_2  (18.02.19 01:48:16) 
artik bilgiye erisimin cok kolay olmasi nedeniyle bircok kisinin yasadigi buyuk bir problem bu, herkes hersey ogrenebilirken uzmanlasmak giderk zorlasiyor. cunku bir konuyu ogrenirken baska bir konu cok daha cekici hale geliyor. sadece ogrenirken degil tum internet kullanma aliskanligina sirayet ediyor bu. ornegin bir elektronik kitap indiriyoruz, onu bitirmeden bir baskasini indiriyoruz. bu sekilde giderken asla tamamlayamayacagimiz buyuk kitap, film, muzik arsivlerimizi oluyor ama hicbirine tam olarak yogunlasamiyoruz. bu hic iyi birsey degil, dunyada da kabul goren birsey degil, cunku kisinin bircok konuda bilgisi olmasinin yaninda en az bir konuda uzmanligi olmasi beklenir.

bunun en kolay cozumu ise su, uzmanlasmak istedigin bir konuda basit, orta, ve uzman seviyede kitaplar edin. bilgisayarini da bu konuda calisma yapacak sekilde hazirla. sonra kendine bir mola ver ve ne televizyonunun ne de internetin oldugu bir yerde bu kitaplar ve bilgisayar ile bas basa kal bir sure. yoksa bu aliskanlik, aslinda "ac gozluluk" herkese hayatinin bir doneminde sirayet ediyor, ve uzmanlasmanin onunde en buyuk engel.
  • emrahday  (18.02.19 11:49:34 ~ 11:50:52) 
evet kitap konusunda da aynı şeyi yaşıyorum. hatta eskiden sevgililerim konusunda bile aynı sorunu yaşıyordum.

@freebird, eğitmen olmak için de sabır ve konsantrasyon gerekiyor sanırım, ben orada da kararsızlık yaşarım kesin. bir anda kendimi ilişki koçu mu olsam tercih danışmanı mı diye düşünürken bulurum. :)

@emrahday bilgisayarı sadece bir uzmanlık için ayarlamak denenebilir geldi, bir bölüme ubuntu kurayım ve ubuntu kullanırken başka hiçbir alana sarkmamayı deneyeyim. gerçi browser açıkken her an başka bir konuya atlamak mümkün. kahrolsun internet.
  • lordoz  (18.02.19 15:07:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.