[]

Schengen içinde ikinci seyahat için tekrar sağlık sigortası gerekiyor mu?

Başlık çok açıklayıcı olmamış olabilir, detay vereyim: Schengen vizesi aldım ve ilk seyahatimi ekim ayında berlin'e yaptım. Önümüzdeki hafta da prag'a gideceğim. Şimdi, tekrar seyahat sigortası yaptırmalı mıyım? Yoksa bu sigorta sadece vizeyi alırken mi geçerli?

Pek öyle olduğunu sanmıyorum ama bilgili arkadaşlardan yardım alabilirsem çok iyi olur.

Ayrıca bu ikinci seyahat için temin etmem gereken başka belgeler var mıdır? Bunu da merak ediyorum. Gezi blogları ve gugıldan tatmin edici bilgilere ulaşamadım :(

 
pasaport polisi girişte sorabilir bir trafik kazası geçirdiğinde (allah korusun) ülkede sağlık giderlerini karşılayacak bir sigorta ister. Ama sormayadabilir piyango. En iyisi sen yaptır ben her seferinde yaptırıyorum vize almadan giriş yapabildiğim halde bile.


  • basond  (17.02.19 23:30:25) 
teknik olarak şengende bulunduğun süreyi kapsayacak şekilde seyahat sigortanın bulunması gerekiyor. pasaport kontrolü sırasında görevli polis seyahat sigortanı, dönüş biletini, konaklama rezervasyonunu/davetiyeni vs. görmek isteyebilir. böyle bir durumda sigortan yoksa patlarsın ama 5 kişi geçiyorsa 1'ine ya soruyor ya sormuyor. şahsen bir defa risk alıp sigortasız giriş yapabilmiştim almanya'ya. risk alır mısın almaz mısın ona göre karar vereceksin.


  • nrmnm  (17.02.19 23:33:20) 
ülkeye girişte dönüş biletini ve kalacak yer bilgisi sorabilirler. sigorta da sorabilirler tabi ama sormasalar da 15-20 lira verip yaptırmak gerek. başına bir iş geldiğinde değerini anlarsın sigortanın.


  • prasinos  (17.02.19 23:34:09) 
Kapida hayatta bakan olmaz, 1 yil vize alanlar bi kere yatirip geciyor.
ama orada basina is gelirse(araba carpmasi vs..) 100bin euro borcla donersin.

Ishal olsan 500 euro yapistiriyor adamlar.
  • acemi  (18.02.19 00:58:26) 
Yahu 50-100 kağıt bir şey zaten al dursun. 1 porsiyon yemek parası Avrupa'da.


  • bos gezenin bos ustasi  (18.02.19 02:55:12) 
30-40tan fazla girisim var bir kere soran olmadi. bu senin tercihin biraz aslinda. basina bir sey gelirse en azindan guvencen olmus olur cok masrafli bir sey degil. ben her cikisimda yaptiriyorum ne olur ne olmaz.


  • in vino veritas  (18.02.19 07:53:37) 
seyahat sigortasından kaçmayın, allah muhafaza bir kaza olur, bir dünya masrafınız olur, sonra çok pişman olursunuz yaptırmadım diye. direk kendimden örnek veriyorum, ispanyada düz yolda yürürken kaydım, yüzüstü düştüm gözümün altı yarıldı göz yaşı kanalı koptu vs vs. acil ameliyat dediler, ameliyat oldum 1 gece hastanede kaldım sonra taburcu oldum . fatura 5bin küsür euro. sağlık sigortam olduğu için cebimden kuruş çıkmadı. 25€ dan kaçsaydım sonraki bir yıl o borcu ödemek için çalışacaktım sadece.


  • zikardo  (18.02.19 21:49:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.