[]

Kendi kendine kırılan telefon ekranı

Telefonum Huawei p smart. Ekranı sol alt köşesinden, telefon kabının bittigi yerden başlayarak sağ ortaya kadar bir çizik halinde kırıldı. Ama yere düşürmedigime eminim, bir sey carptıgını da sanmıyorum. Resmen kendi kendine kırıldı bu mümkün mü?




 
Mümkün ama kendi kendine kırıldığını kanıtlamak imkansız.


  • (s)AINT  (17.02.19 21:57:09) 
Ne gibi sebeplerden kendi kendine kırılır


  • meyve parcacikli kadin  (17.02.19 21:57:50) 
Sıcaklık farkına maruz kalmak olabilir mi diğeceğim ama plastik kısım bundan etkilenmez. İç kısımdaki esas bölgeyse mümkün


  • neysene  (17.02.19 22:02:18) 
eylemsizlik ilkesi geregi kendi kendine kirilamaz. mutlaka disardan bir etki olmak zorunda. bu dusme, carpma da olabilir, telefon kabinin kenardan yaptigi baski da olabilir. neysene'nin dedigi gibi ani sicaklik/basinc degisimi de olabilir. ama kendi kendine olamaz.


  • crucio  (17.02.19 22:46:30) 
Temperlenmiş camlarda cam tansiyonu diye bi şey olabiliyo. Bi keresinde bi avm’nin trabzan camı için ekspertiz raporu yazdım. Camı darbeyle kırıldı sandım. Çıplak gözle baktığında resmen buna bir şey çarpmış dersin. Avm’nin teknik müdürünü aradım, müşteri alışveriş arabasıyla çarptı heralde dedim. Kamera görüntülerini izledik, kendi kendine çatlamış dedi. Biraz araştırınca böyle bi şey olduğunu görüp hasarı buna bağladım. Bu aslında camın üretimindeki kusurdan kaynaklanıyor kısaca.

Tabii ki hiçbir cam kendi kendine kırılmaz. Montaj hatası, ani sıcaklık değişimi, çarpma, baskı vb sebeplerden kırılır. Ama kaynağını bulmak imkansız olduğundan kendi kendine kırılmış diye tabir edilir.
  • (s)AINT  (17.02.19 22:58:11 ~ 22:58:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.