[]

Rektal kanama

Yaklaşık iki yıldır rektal kanamam var, düzensiz aralıklarda oluyor ve 2 gün sürüyor genelde. Kanama oranı da aynı şekilde çok değişken. Bazen tüm gün regl kanı gibi çok fazla oluyor bazen daha az. Bu arada kanamam olduğu zamanlardan beri hiç geçmeyen bir ishal başladı. Gitmediğim doktor, yapılmayan tahlil vs kalmadı. Bağırsak, mide hepsine bakıldı aynı şekilde ama doktorlar hiçbir şey bulamadı. Sadece ishal için ibs denildi o kadar.

Bu kanama işi bazen korkutuyor zira hiçbir sebep bulunamıyorken yıllardır aynı şeyden şikayetçi olmam beni ürkütüyor. Duyurunun doktorları yahut benzer şikayetlere rastlamış arkadaşlar deneyimlerini aktarabilir mi? Neden olabilir sizce böyle bir şey? Stres, acılı yemek vs tek başına yoğun bir kanamaya sebep olabilir mi?


 
ülseratif kolit hastasıyım. gastroenteroloji bölümüne göründün mü? yalnız böyle iki günde kendi kendine geçmesi garip geldi. muhtemelen yediklerin tetikliyor veya alevlendiriyor olabilir. belki buğday alerjin olabilir (bkz: gluten alerjisi). (bkz: sigmoidoskopi) yapıldı mı?


  • panamera  (17.02.19 21:31:49 ~ 21:33:10) 
Butun her sey bakildi ve sebebi bulunamadiysa Nihat bengisu'ya mutlaka gidin. Tum raporlarınızı da yaninizda goturun. Belki anal fissürdur. O yirtik olustu mu ishal de olsan kabizda olsan kanar. Her zaman agriki da olmuyor. Şiddetle nihat hocayı tavsiye ediyorum.


  • bulutumsu  (17.02.19 21:36:50) 
@panamera evet 3 farklı hastanede gastroenreroloji bölümüne gittim. Dediğiniz işlemin adından çıkaramadım ama iki farklı adı olan bir işlem yapıldı narkoz ile. Birinde direkt kalın bağırsağa bakıldı diğerinde ağızdan soktukları cihaz ile mide, ince bağırsak vs ne varsa bakıldı aynı şekilde parça da alındı.

Yıllar öncesi alerji testi yapıldığında öyle bir durum çıkmadı ama dediğiniz şey kanamaya sebep olabilir mi ki? İlk kez duyuyorum zira
  • Gta van city  (17.02.19 22:02:36) 
bir önceki cevapta geçmiş olsun demeyi unuttum, geçmiş olsun.
benim de çok bilgim yok, sadece hastalıktan dolayı doktorun dikkat et dediği bir iki şeyi yazmak istedim. sizi yanlış yönlendirmek istemem, zaman zaman oluyor diyince yiyecekten olabilir diye düşündüm. eğer öyle ise belki yediklerinizi takip edip kanamaya yol açabilecek yiyecekleri tespit edebilirsiniz.
sigmoidoskopi narkozsuz yapılıyor. sizin bahsettiğiniz kolonoskopi olabilir belki. o daha detaylı galiba.
  • panamera  (17.02.19 23:00:07) 
Kendinize çok iyi bir gastroenterolog bulun. Bulunduğunuz şehirle birlikte duyuruya sorarsanız eminim cevap alırsınız


  • babamasoliimbananickaldirsin  (17.02.19 23:17:47) 
öncelikle geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim..

@bsbsa istanbuldayım, yazın çok iyi denilen bir gastroentereloğa gittim ama sonuç alamadım, adını da unuttum görürsem hatırlarım ama. Arkadaşların vereceği başka doktor tavsiyeleri varsa süper olur..
  • Gta van city  (18.02.19 00:29:43) 
Nihat bengisu diye yazdim size mutlaka arastirin. Proktolog kendisi. Popo hastalıklarnda prof.


  • bulutumsu  (18.02.19 21:31:28 ~ 21:32:00) 
çok önemli bir ayrıntıya değinmemişsin. kanama olduğu zaman anüs acıyor mu? acımıyorsa içerisiyle ilgili bir şey olma olasılığı güçlenir. tahlilerde de hiçbir şey çıkmadığına göre fazla tehlikeli olmayan ama doğal habitatı orası olmayan bir bakteri kapmış olabilirsin, ya da gereksiz antibiyotik kullanımıyla bağırsak florasına zarar vermiş olabilirsin. ibs'nin uzun vadede yol açtığı bir hasar da söz konusu olabilir. ama eğer acıyorsa büyük olasılıkla sorun anüs çatlağıdır ve ishalin konuyla ilgisi yoktur. bir ihtimal de mantar olabilir ama onu pek sanmam.

acıyorsa şunları deneyebilirsin: anal seks yapıyorsan bir süre yapma, bol su tüket, iç çamaşırını kesinlikle her gün değiştir ve tercihen %100 pamuklularından kullan, o bölgeyi asla uzun süre terli ya da ıslak bırakma, uzun süre oturmanı gerektiren durumlar varsa mümkün olduğunca arada bir kalkıp dolaş. bunların kanama sorununa belirgin bir yararı olursa çok büyük olasılıkla yüzeysel bir sorundur.
  • hayvan pandikoglu  (23.02.19 22:08:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.