[]

yüksek lisans mezuniyet işlemleri

merhaba duyuru ahalisi,

yüksek lisans tez savunmam 2 gün önce oldu ve tezim oybirliği ile başarılı bulundu. sadece, birkaç küçük ekleme yapmamı ve başlıktaki bir ifadeyi çıkarmamı istediler.

mezuniyet işlemleri hakkında detaylar enstitü sayfasında yazmakla beraber sizlere sormak istediğim husus şu: istenen ekleme/düzeltmeleri yaptım ve tezi hafta içi teslim edeceğim. ancak şöyle bir aciliyetim var. burslu doktora için başvurmak istediğim okul en son çarşamba günü başvuru alacak. tezi bu şekliyle (küçük eklemeler ve başlıktaki bir iki kelime çıkarılmış şekilde) enstitüye teslim ettiğim takdirde "bu tez bize jüriden önce teslim ettiğinle aynı değil, şu evrağı, bu başvuruyu yap" diye uzatırlar mı? yoksa geçici mezuniyet belgesini alabilir miyim?

eğer enstitüm sorun çıkarırsa sizce tez onay sayfası doktora başvurusu için geçerli olabilir mi?

yeniden teşekkürler.

 
bildiğim kadarıyla sana düzeltme verildikten sonra olay hocada bitiyor. sen düzeltmeleri yapıyorsun, hoca tamam olmuş bu dediği an top senden çıkıyor. yani sen düzeltmeleri yapacaksın, hoca onaylayacak sonra enstitüye teslim edeceksin. orada artık hoca ve enstitü arasında bir iletişim oluyordur herhalde ama seni bağlamıyor. enstitüye teslim ettin mi iş bitmiyor yalnız, enstitü tezi verilen formatta yazdın mı diye kontrol ediyor. onlar da bak burada grafiğin üstüne başlık atmışsın ama aslında altına atman lazımdı tarzı düzeltme verebiliyorlar. geçici mezuniyet belgesi almak için kurulun toplanıp senin mezuniyetini onaylaması lazım. bu da sen tezi teslim ettiğin an mezunsun demek değil. üniversite kurulunun toplanma zamanları var. artık ne zaman denk gelirsen o zamanki kurula giriyor ve öyle mezun oluyorsun. geçici mezuniyet belgesi tek olayı mezun olduktan sonra diplomanı alana kadar oran süreçte mezun olduğunu kanıtlamak. yani aslında sen şimdi tezi düzelteceksin, hocan onaylayacak, enstitüye onaylayacak, mezun olman için gerekli şartları sağlıyor musun buna bakılacak (burada mezuniyet için başvurman gerekiyor diye biliyorum) ve en son kurul toplanıp seni mezun edecek. geçici mezuniyet belgesini anca o andan sonra alabilirsin bu da demektir %99 çarşamba'ya yetişmez ama zaten doktoraya başvururken mezun olman veya geçici mezuniyet belgesine sahip olman gerekmiyor. tezimi verdim, en geç 1 ay içinde mezun olacağım dersin, transkriptinle de bunu gösteriyorsun problem olmaz.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (17.02.19 19:07:34 ~ 19:07:48) 
@hayley williams ile evlenecek genc
detaylı bir şekilde yazmışsınız, bilgi için çok teşekkür ederim hocam. her aşamayı belirtmişsiniz ayrıca. ben de, kurulun toplanması ve kararı gibi aşamalardan ötürü açıkçası yetişmeyeceğini tahmin ediyordum. enstitünün ise ayrıca bir düzeltme verme ihtimalinden haberim yoktu, bunu da öğrenmiş oldum.

ancak benim halen tam olarak anlayamadığım ve sormak istediğim şey şu. hem @ted hem de siz doktoraya başvururken mezun olmanın veya geçici mezuniyet belgesine sahip olmanın gerekmediğini belirtmişsiniz. başvurmayı düşündüğüm okulun koşullarında " Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak." yazıyor. bu neyi ifade ediyor? bir de, başvuru formunun en altında "ek" kısmında "Onaylı Diploma ya da Mezuniyet Belgesi" de bulunuyor.
  • exaggerate  (17.02.19 19:43:24) 
yeyyy bitirmissin cok sevindim. doktorayi bitirdi arkadas o isler okkadarrr uzuyor ki, carsambaya yetistirmen sans isi valla.


  • mula  (17.02.19 19:52:23) 
bu durumda conditional kabul alıyorsun. hani okulu bitir mezun ol, sonra bizde başla gibi. o belgeler zaten mezunsan koyman için. mesela ben geçen yaz mezun oldum. doğal olarak geçici mezuniyet belgem var. sen daha henüz mezun değilsin, o yüzden olmaması çok normal. önemli olan gelecek yıl eylül ayında doktoraya başlarken mezun olmuş olman. hatta mesela ben ağustos ortasında mezun oldum. bölümden aramışlardı, her şeyiniz tamam sadece kurulda onaylanması kaldı ama doktoraya filan gidecek misiniz ona göre bu kurula belgeleri yetiştirmeye çalışalım diye.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (18.02.19 00:03:55 ~ 00:09:46) 
@hayley williams ile evlenecek genc
çok teşekkür ederim bu detaylı bilgi için. son gelişmeleri aktarmak istedim. dediğiniz gibi koşullu başvuru yapabildim doktora için ve sürpriz biçimde geçici mezuniyet belgesini kayıttan bir gün önce edinebildim.

@mula
teşekkürler mulacım. bitti sonunda. şans biraz yanımda oldu aslında, o çarşamba mezuniyet kararım çıktı, birkaç gün sonra da mezuniyet belgesini alıp doktoraya kayıt yaptırabildim.
  • exaggerate  (08.03.19 16:59:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.