[]

Engelli plakalı araç almak

Yaşlı bir aile üyemiz var. Bunun üzerinden araç alabilir miyiz malum ötv siz veriliyor sanırım. Hangi kapsamlar için geçerli?




 
yaşlı aile üyeniz engelli mi? Engelli raporu olmadan alamazsınız. Raporunda çeşitli oranları var.


  • mysql34  (17.02.19 17:17:40) 
her arabayi da alamiyorsunuz. devlet sinir koydu bunu suistimal edenler yuzunden.

yapmayin, sonra engellinin basina is acilir, devlet bu arabayi alacak parayi nereden buldun der, engellilik haklarindan ve maasindan bile olabilir.
  • Jeckson  (17.02.19 17:19:17) 
aslında bunda oran %90 engelli idi. (en az 90 olması gerekiyordu)
ancak böyle bir yazı gördüm şimdi emin olmak için bakarken.
www.kampanyabulucu.com
devlet engellilik konusunda eskiden çok kolaylıkla dağıttığı engel puanlarının acısını şimdi çok zor rapor vererek çıkarıyor. o yüzden bence ciddi bir engeli yoksa bu puanlara ulaşmanız ve araç almanız çok zor. çünkü bir çok kişi sizin gibi düşünüyor.


bu arada belirteyim iki gözü kör arkadaşımın engel oranı bile %90 değil
benim bir gözüm kör diğeri de az görüyor ve 49..
yani pek ümitlenmeyin bu konuda...
  • i dont know i dont care  (17.02.19 17:19:19) 
engelli raporu şart.
yüzde 90 ve üzeri, aracı alır ve herkes kullanır.
yüzde 89-40 arası, aracı alır ve sadece engelli kullanır. uygun ehliyet ve/veya tertibatla. ortopedik bir engeli olması lazım. yani şekeri, tansiyonu, kalbi var ve yüzde 40 üzerinde engelli raporu varsa alamaz.
aracın fiyatı tüm vergiler dahil 200bin lira ve altında olmak zorunda.

bu arada ilgili kişi üzerinden aracı alıp sadece siz kullanacaksanız, yapmayın sizin gibi düşünenler ve yapanlar nedeniyle sıkıntı oluyor.
  • sutlu nescafe  (17.02.19 17:30:11) 
40-89 kısmını bilmiyordum ben de :)
ancak bir düzeltme yapalım.
ortopedik engel olması gerekmiyor. engellilik ilaç veya ameliyat ile düzeltilemiyen sorunlara verilen isim.
yani kalp hastalıklarınad ilaç kullanan engeli olamaz.
ama görme engeli bir ortopedik engel değildir
öğrenme zorluğu da ortopedik engel değildir.
bazı kalıcı cilt sorunalrı var. veya şu çabuk kırılan kemik hastalığı .. bunlar da engellilik.
veya işitme engelli de engellidir. ortopedik engelli olmasa da.
benim dede dediğim bir adam var. 80 yaşlarında. bazı kalp ameliyatlar geçirdiği için o da engelli (tam ne ameliyatı bilimyorum ama stent falan var diye hatırlyoyorum)
onun eşinde de kalçada platin var. o da engelli. gerçi onlar zaten emekliydi ve paraya ihtiyaçları yok. birileri akıl vermiş onlar da almış engelli kartını. :)
  • i dont know i dont care  (17.02.19 18:04:38) 
babamda kalp ve şeker hastası olduğuna dair engelli raporu vardı. onlar için dahi rapor verilebiliyor.
yani her engelli raporu olan ötv indiriminde yararlanamıyor. kendi raporumla araba aldım. alırken bayiye babam kendi raporuyla olur mu diye sormuştu. yüzde40 üzerinde olmasına rağmen olmaz dediler.

  • sutlu nescafe  (17.02.19 18:29:24 ~ 18:31:04) 
sutlu nescafe+1

oran 90'ın altındaysa ortopedik engel olması zorunlu. bu engelin ne olduğuna bağlı olarak araçta bir tertibat bulunması gerekir ve bu tertibat olduğu zaman başkası kullanamaz. bazı istisani durumlarda otomatik vites de tertibattan sayılıyor.
  • nrmnm  (17.02.19 18:41:05) 
arkadaşın babası kanser hastasıydı engelli raporu aldı onunla da merso c200 aldı. o aldıktan sonra üst limit getirdiler başkaları suv alıyordu çünkü. engelli kişinin birinci derece akrabası kullanabiliyor aracı. 5 sene sonunda da satış yapılabiliyor. hatta başka birisi 5 yıl elinde tuttuğu i30'u 60-70 liraya satıp yerine sıfır a3 aldı 100 liraya.


  • prasinos  (17.02.19 18:46:12) 
Büyüğümüz felçli bu arada


  • sack jparrow  (17.02.19 19:02:00) 
Bu yıl üst limit yeni oranlamayla 246 bine çıktı.


  • arenas  (17.02.19 20:11:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.