[]

amazon ve aliexpress alişveriş

1- Amazon un türk sitesinden bir elektirik süpürgesi aldık. 1 hafta kadar oluyor. Bunlar tamamen farklı bir markanın elektirik süpürgesini yollamışlar. şeffaf bir kapla kaplandığından hiç açmdan daha doğrusu ürünü teslim almadan biz bunu almadık deyip geri yolladım. İade numarası gibi birşeyde oluşturulmadı. Zaten teslim almamış oldum.

Siparişlerimden bakınca ürünü iade et filan gibi bir şeyler var ama bunları doldurmam gerekiyor mu?

Ben aslında aldığım ürünün doğru bir şekilde yollanmasını istiyorum. Para iadesi yapılsa bile . Şu an ürün 200tl filan artmış. Geri alamıycam :)
Ne yapmam gerek madur olmamak için.

2-Aliexpressten bir ürün aldım , bu ürün ben evde yokken gelmiş . bizim PTT bunu geri yollamış anladğım kadarıyla. Bu sitede 60 gün müsteri koruması diye bir şey var ve 60 gün dolmak üzere. ama Sitelerinde yine 60 gün dolduğunda hala ürün gelmemiş olursa irtibata geçin yazıyor.

60gün 20 şubatta dolacak. Öncesinde mi yazmam gerek sonrasında mı?
Bide ingilizce mi yazmam gerek :s

 
1-amazon için şu numarayı ara:
0 850 3902153
her türlü yardımcı oluyorlar.

2-geri yollandığına emin misin? PTT ile iletişime geç. bazen o süre dolduktan sonra da gelebilir, süre uzatmayı deneyebilirsin. yok iade isterim dersen satıcıya derdini anlatman gerek(ingiliççe).
  • late viper  (17.02.19 16:35:23) 
Eğer hiç teslim almadı isen sorun olmamalı. Firmayla irtibata geçip teslim almadığınızı iade ettiğinizi iletmeniz süreci bence hızlandırır.

Ptt geri yollamaz bence. Belki yasaklı üründür gümrükten geçememiştir. 60 gün için satıcıya mesaj atıp süreyi uzatmasını isteyebilirsin.
  • baal  (17.02.19 16:41:45) 
1-Amazonla konuştum böyle durumda para iadesi yapıyolarmış, ürünü tekrar alacagınız zaman arayın önceki fiyattan geri veririz dediler ama saçma yinede , para iadesi filan derken 1 hafta bekleyecem galiba . Prosedür böyleymiş

2- 3 ürün almıştım 2 sini zor aldım PTT den :) Benim hatam isim kısmını yanlış girmişim . Ama onlarda İsmim onlarda olmasına rağmen telefon uygulamasında tekrar soruyormuş önceden telefonda almamıştım , rastgele birşeyler karalamışım oraya

Satıcı zaten bekleyin gelir dedi ama 2 ay dolmak üzere bu ürün geri gitti diye düşünüyorum diğer 2sinide zor aldım . telefon adres bana ait diye. isim başka diye vermiyordu PTT
  • bnmzz  (17.02.19 17:25:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.