[]

Fotoğraf Makinesi (Sony dsc-rx100 III)

Fotoğraf makinesi almak istiyorum. Şunda karar kıldım gibi

www.hepsiburada.com

Fakat bu 2014'de piyasaya çıkmış bir alet. rx 4 bir sene sonra çıkmış ama tek farkı 4K video için optimize edilmiş.(ihtiyacım yok) Zaten rx 4'den sonrası da bütçemi aşıyor. Fotoğraf makinelerinin çok hızlı güncellenen ürünler olmadığını tahmin ediyorum ama yine de 5 yıl öncesine ait bir fotoğraf makinesi alınır mı emin değilim. Ne diyorsunuz?

 
Bu parayı aynasız maynasız olmayan, lensi değişmeyen kompakt bir makineye vermek istediğinizden emin misiniz?


  • shangrilla  (17.02.19 02:19:38) 
İkinci el düşünmüyor musun? Bu fiyata daha büyük sensörlü(apsc-haliyle daha iyi fotoğraf çeken) ve değiştirebilir lensli(daha çok alternatifle iyi fotoğraf) çeken aynasız makineler bulabilirsin. İkinci el temiz bir Sony a6000'i 2100 seviyelerine bulabilirsin mesela, bundan daha iyi bir makine.

Bu makine kompakt sınıfın en iyilerinden ama bahsettiğin gibi eski model, bu parayı buna vermek gereksiz olur. A6000'in sıfırını bile üzerine biraz koyarak alabiliyorsun.
  • Jux  (17.02.19 02:23:02) 
fotoğraf makinaları amiral gemisi modellerde her sene, ufak modellerde de neredeyse 3 ayda bir yeni ürün şeklinde piyasaya sürülüyor.

bu makinayı go prodan bi tık daha kaliteli görüntü almak için youtuberler kullanıyordu yokluk zamanında. artık bunun da bin tane alternatifi ve dolayısıyla iyisi ve ucuzu çıktı.

yani ilk zamanlar compact ve gymbala takılabilen 4k çekebilen bir model olduğu için tercih ediliyordu. aynasızlar henüz kendini ispat edememişti, lensleri üretilmemişti, fiyatları çok çok yüksek geliyordu millete henüz kendini ispat edemediği için.

şimdi 4k ile video ile işim yok deyip bunu almak bence parayı çöpe atmak olur.
  • killerbee  (17.02.19 04:16:28 ~ 04:18:22) 
Aslında en başta olympus em-d em10 mark iii niyetim vardı ama sonra vazgetim. Fotoğraf makinesinden en büyük beklentim taşınabilir olması. Evden çıkaren cebime atıp çıkmak, günlük olarak girip çıktığım yerlerdeki ufak güzellikleri yakalamak, sık sık yanımda taşımak istiyorum. Aynasız makineler oldukça küçük olmasına rağmen hala bu kadar taşınabilir değiller. İnsanlar çoğu zaman fotoğraf makinelerini bir heves alıp sırf taşıyamadıkları için iki ay sonra kenara atıyorlar. Ben akşam arkadaşlarımla buluşmaya giderken yanımda görüntü alabileceğim bir makine olsun istiyorum. Aynasızı taşıyacak yerim yok.
bit.ly

Aynasız makine alırsam da muhtemelen üzerinde gelecek olan kalitesiz kit lensle kullanmaya devam edeceğim. Hiçbir ek lens olmayacak. Farklı farklı lensler alayım, değişik filtreler takayım gibi bir amacım yok. Millete bakıyorum, lensi değişiyor diye makine alıyor, ne lens aldım diyorum, almadım diyor :)

Amacım anı biriktirmek ve bunu fotoğraf kalitesi iyi olan, hızlı bir şekilde çekimi gerçekleştirebileceğim, manuel ayarlarından da faydalanabileceğim bir cihazla yapmak istiyorum. Rx100 gibi lens kalitesi çok iyi olan premium kompakt sınıftaki bu tarz makineler işimi fazlasyla görecektir.

RX100M3'e eski deyip A6000 önermişsiniz ama o da rx100 ile aynı sene, 2014 yılında çıkmış bir cihaz. Fotoğraf kalitelerine baktığım zaman mutlaka a6000 almalıyım dedirtecek bir fark görmedim.

Güncel makinelerin neredeyse hepsinin fiyatı bütçemi aşıyor. 3000TL'yi geçmek istemiyorum. Biraz eski bir cihaza yönelmem kaçınılmaz.
  • synesthesia  (17.02.19 12:25:51 ~ 13:00:11) 
A6000 ile arasındaki farkı göremediysen tartışmaya gerek yok o halde, rx al geç.


  • Jux  (17.02.19 12:50:29) 
senin karsilastirmayi a6000'le degil, kaliteli bi telefonla yapman gerek hocam. senin olayin portable olmasi.

ac iphone x, samsung s9 fotolarini karsilastir rx100'le. eger bariz fark goruyorsan al.
  • brkylmz  (17.02.19 13:08:47) 
Fark görmüyorum demedim. Taşınabilirlikten vazgeçip bahsettiğim kullanım senaryosu için mutlaka A6000 almalıyım diyeceğim bir fark görmüyorum dedim. Ek olarak yabancı forumlarda da A6000'i kit lens ile kullanacağınıza rx100 alın demiş çoğu kişi. Gidip bir de a6000'ine IS'i olan ayrı bir lens satın almak istemiyorum.

Muhtemelen rx100m3 ya da muadili bir kompakt ile devam edeceğim.

Teşekkürler.
  • synesthesia  (17.02.19 13:46:30) 
A6000 de taşınabilir bir makine, kit lensinde is var kit lensiyle mont cebine sığıyor mesela. Aralarındaki 3 santim fark a6000'i daha az taşınabilir yapmıyor, taşınabilirlikten vazgeçmek diye bir şey yok eğer rx'i göt cebinde taşımaktan başka çaren yoksa. İkisi de küçük çantaya sığar, ikisi de boyunda ağır hissettirmez. Hadi a7 serisiyle karşılaştırsan neyse de a6 serisinin gövdesi göt cebi hariç hiçbir senaryo için taşınamaz yapmıyor makineyi . Dediğimi anlamak için iki makineyi de eline alman lazım.

Bu kadar az boyut farkı için gidip de küçük sensör makine alma diyoruz hepimiz. Rx a6'dan iyi bir fotoğraf performansı sunamaz çünkü sensörü küçük, segmentleri farklı. Fotoğrafta her şey sensör büyüklüğüdür ve a6 serisi üst segment. O parayı da üst segmente ver diyoruz ki düşük ışıkta daha iyi performans al, dinamik aralığı daha iyi olsun fotoğrafların. Fazladan eklenecek 3 santim kalınlık karşısında alacakların karşılaştırılamaz bile. Buna ihtiyacın olmadığını düşünmen ise saçma çünkü amacın iyi fotoğraf çekmese iyi çeken makineyi önermemiz en doğal olan şey. Bunu vurgulamak istedim, yoksa ne istiyorsan al tabii ki, en nihayetinde bana ne, a6000 alınca para mı kazanacağım.
  • Jux  (17.02.19 14:11:17 ~ 14:18:46) 
Aslında evet göt cebimde, montumun cebinde taşımak istiyorum olay bu :) Aynı sınıfta bile değil iki makine, iyi bir lens ile a6000 tabii ki her türlü ezecektir. Ama yaz günü şortla dışarı çıktığımda o 3cm fazlalığı nereme soksam diye düşünmek istemiyorum. Diğer türlü süper fotoğraf çeken ama evde yatan bir makineye sahip olacağım.

j.mp
  • synesthesia  (17.02.19 14:19:47 ~ 18:54:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.