[]

İnsanlara karşı merakın azalması

Bir süredir katıldığım ortamlarda şöyle bir döngü oluştu:
Başlarda yeni insanları tanımak için motiveyken, bir süre sonra muhabbetler aynılaşmaya, sarmamaya, oradaki insanları da görüşlerinden dolayı tekdüze görmeye başladım. Aslında herkes farklı düşüncede olsa dahi, belirli sınırlar içerisinde farklılaşıyor ve bu da insanları gözümde aynılaştırıyor.

İşin tuhafı, geniş bir yelpazede farklı ilgi alanlarına göre toplaşan kişilere dahil oluyorum, yani hep aynı çevrede bulunmuyorum.

Marjinal olduğunu zannedip de aslında basmakalıp düşüncelere hapsolan, tektipleşen kişilerden hepten soğuyorum zaten.

Kalmadı mı özgün kişiler, kaldıysa nerelerdedir? Hani benim kendi iddiam da yok, ben de sıradan biriyim ama.. (sıkıldım herhalde bir şeylerden, n'olacak böyle)?

 
Demek ki tek tip insanların takıldığı yerlerde takılıyorsun. Kendini siradanliktan çıkar, cevren de değişecektir.


  • JohnOakley  (17.02.19 01:55:26) 
@johnoakley "İşin tuhafı, geniş bir yelpazede farklı ilgi alanlarına göre toplaşan kişilere dahil oluyorum, yani hep aynı çevrede bulunmuyorum." cümlem ile bu olasılığı da değerlendirdiğimi belirtmiştim. Yeni ilgi alanları oluşturdum, öyle çok bilinen şeyler de değil, buna rağmen diyorum zaten. "Ya ben anlatamadım..."


  • noi baxtaloi  (17.02.19 02:16:20) 
Şöyle bir örnek vereyim, en son nev-i şahsına münhasır diye düşündüğüm kişi, yüksek lisanstan bir hocamdı. Ama şimdiye dek lisans ve diğer y. lisansı düşünürsek pek çok hoca tanıdım, yani "akademisyen" olması değildi mesele; onu ayrı kılmamın gerçekten birden fazla sebebi vardı. Onun dışında hala çok sevip görüştüğüm bir arkadaşımı -bölümlerimiz çok farklı- aykırı bulurum diğer insanlardan. Yani yok değiller, varlar, ama neredeler?


  • noi baxtaloi  (17.02.19 02:26:30) 
tanıdığı en değişik kişilerden biri olduğumu söyleyen bi kaç kişi olmuştu hayatımda. bu insanların doğru söylediğini varsayarsak sorunun cevabı da "üniversite mezunuyum iş arıyorum evde oturuyorum" oluyor


  • semaforo de medianoche  (17.02.19 02:41:52 ~ 02:43:17) 
@semaforo güldürdün. Bahsettiğin kitlenin oranı o kadar çokken nasıl "en değişik" olabiliyor ki?
Bana da böyle diyen oldu hayatımda ama hiç de öyle düşünmüyorum kendi hakkımda.
Belki de sorunun yanıtı burada saklı, ona farklı gelen bana gelmez, bana farklı gelen sana gelmez; öznel ve göreceli şeyler bunlar. Benim gözüme "özgün" görünecek birini de ancak beni iyi tanıyanlar anlar.
  • noi baxtaloi  (17.02.19 03:05:24) 
Öte yandan yeni bir yanlış anlaşılmaya mahal vermeyeyim; başta "kitle" genelinde baktım olaya ama özelde, bireysel olarak farklı gelen noktalar olmuş demek ki, onlar merak konusu.


  • noi baxtaloi  (17.02.19 03:11:25) 
Turizm çalışanları ve geçmişte turizmde çalışmış orta yaşlılar.
Sıradan görünürler ama aralarından çok özgün tipler çıkar. Enteresan hayat hikayeleri duyarsın.

  • heidi'nin dedesi  (17.02.19 11:22:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.