[]

iş görüşmesinde neden ayrılmak istiyorsunuz sorusuna cevap

olarak "benden önceki arkadaş izinden döneceği için onunla devam edip beni çıkaracaklarını düşünüyorum o yüzden kendimi sağlama almak için başvurulara başladım" denir mi? ki gerçekten öyle düşünüyorum.




 
soruda bir yanlışlık/eksik var.
şu anki işinizden neden ayrılmak istiyorsunuz diye yeni iş yerinden sorarlarsa; kendimi geliştireceğime inandığım bir kurum/pozisyon vs dersin. ayrıca bu soruyu genelde sormaz yeni iş yerleri.
güncel işinizden ayrılırken oradan sorarlarsa da; yüksek yapıcam/doktora yapıcam/aile şirketimize destek olacam de geç..
  • jimjim  (16.02.19 20:44:35) 
görüşmeyi ben yapsaydım ve soruma böyle cevap verseydin gülümser, samimiyetin için teşekkür eder, görüşme sonrasında da sekreteri arayıp "bu iptal, sıradakini çağırın" derdim.
yalana gelemem. ama iş dünyasında başka cümleler söylersin. "kendimi geliştirmek için firma değişikliği düşünüm" mealinde bir şeyler denirse, o cümleyi şöyle anlarız: "var bi sebebi, ama paylaşmayacak. işyeriyle muhtemelen kavgalı değil"
dolayısıyla başka şey söylemen gerek. bu şekilde yetersiz biri gibi görüneceğin görüşüne katılıyorum.
  • lovemyself  (16.02.19 20:49:35) 
Sizin şirketinizde/bu pozisyonda kendimi daha iyi ve daha fazla geliştirebileceğimi düşünüyorum.


  • aks-i endaz  (16.02.19 20:51:03) 
denmez.

orada gelecek görmüyorum, kendimi geliştiremiyorum, kariyer planlaması mevcut değil vs.
  • pispinti  (16.02.19 20:59:05) 
Böyle söylersen kuruntulu biri intibasi bırakırsın, yani keşfedilmemiş limanlara yelken açmaya karar verdim desen o bile daha kabul edilebilir.


  • dafaisss  (16.02.19 21:13:46) 
işyerinde aşk yaşamak prensiplerime aykırı, evleneceğim kadınla aynı şirkette çalışmak istemiyorum de.


  • manivela  (16.02.19 21:30:41) 
Uzun yillar onlarca kez masanin her iki tarafinda bulumus biri olarak;

Calisilan sirket asla kotulenmez
Maddi kaygilar yuzunden oldugu soylenmez
En makul cevap, sirketinizi xxx konusunda oncu goruyorum, sektorunuzdeki yenilikci vizyoner gorusuniz dikkatimi cekiyor ve karsilikli olarak fayda saglayacagimizi dusunuyorum. Boyle bir ekibin parcasi olmak beni heyecanlandiriyor. Denir her sirkete de gider bu cevap.
  • lynda.com  (16.02.19 21:48:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.