[]

Tilkiyi nasıl uzaklaştırabiliriz?

15-20 tavuğun olduğu bir kümesi var babamın. Son zamanlarda birer ikişer tilkiye kurban gidiyorlar.

Tilkiye zarar vermeden nasıl tavuklardan uzak tutabiliriz? Geldiği yeri biliyoruz ama bir türlü vazgeçmiyor, neredeyse her gün gelmeye başladı kaynağı bulunca.


 
sınırları sağlamlaştırmaktan başka çare yok bildiğim kadarıyla. bahçede tavuk besleyenler olmasa tilkilerin soyu çoktan tükenirdi diye düşünüyorum.


  • idrakedene  (16.02.19 18:47:34) 
hayvanları rahatsız edip uzak tutan bazı sonik cihazlar var


  • kasapsevenkoyun  (16.02.19 19:42:13) 
Benim babam kapan, tuzak gibi şeylere acayip meraklıydı. Rambo-İlk Kan filmi var ya aynı öyle :) El becerisi de vardı. Ahşaptan böyle şeyler yapardı içine et parçası takar hayvan eti ısırıp çekince şakk diye yakalanırdı. Sabah bakardım acaba bu gece ne yakalanmış diye. Enteresan bir şekilde o zararlı hayvanın bir daha meskenimize uğradığını görmezdik. Böyle şeyler yapabilirsiniz. YouTube'da öğretici videolar var.


  • heidi'nin dedesi  (16.02.19 19:43:55) 
Tavukların durduğu alanın etrafını yerin altından kapatacaksınız. Toprağın üstüne yaptığınız tel örgü, toprağın altında da devam edecek yani.


  • grgn  (16.02.19 21:32:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.