[]

sizce yasalar bilim ve teknolojiye sınır koymalı mı?

mesela genetiği farklı kodlanmış hayvan yetiştirmek olsun, bitkiler.. teknolojide pek zarar getirecek şey yok gerçi de ama yine de insan tırsıyor. örneğin kötülük yapmaya programlanmış bir robot laftan anlamıyor durdan anlamıyor her tarafı sarmış. Allah'a havale ediyorum seni desen anlamaz. gerçi böylesi insanlar da mevcut da robot olanı daha bir ürkütücü.




 
yasalarin ise yarayacagini hic sanmiyorum. atom bombasi, bilim ve teknolojinin bir urunu, keza ayni sekilde nukleer silahlar da. yasalar var ama kim dinler yasalari. gizliden gizliye yapiyorlar/gelistiriyorlar. iran, rusya, amerika, fransa...
neden? gozdagi vermek, gucluyuz'u vurgulamak.

robotlarda da durum ayni. yasak gelir belki ama dinleyeceklerini sanmiyorum. gizliden gelistirmeye devam ederler. sesini cikarma bak bizde bu var salarim uzerine diye birbirlerine embesilce karsilikli mesajlar vermeye devam ederler. politikacilardan insanligi dusunmesini beklemek abes olur.
ayrica bu islerde para da var. karanlik kapitalistler var. silah sektoru var.

yani anlayacagin yasalar bilim ve teknolojiye hic sinir koyamadi. koyamayacak da.
en iyisi insan iyi dusunup hayati iyiye yasamak, iyi isler, diger insanlar faydali isler yapmak. yikici isler degil.
diger yandan kotuluk hep varligini devam ettirecektir. ama sorun degil, iyilik her zaman ondedir. her zaman oldugu gibi.
  • Leonardo~Da~Vinci  (16.02.19 17:58:41) 
yasaların gerçekten adalet için varolduğunu düşünmen ilginç.


  • makbur  (16.02.19 22:48:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.