[]

Doktor Görüşü Arıyorum

Şu an hastanede yatıyorum, ayak parmağımda şişme, morarma şikayetim vardı. Enfeksiyon dendi, 10 gün 2*1000 augementin, üstüne de bir hafta cipro 2*750 + sef 3 * 1000 kullandım. Bu sürede CRP 12 den 22 ye çıktı. Üzerine doppler ultrason ile ayak damarlarıma bakıldı. Raporu ekledim. Şu anda ilomedin veriyorlar, bugün üçüncü gün. Olmazsa anjiyo deniyor. Mr da var elimde, tetkiklerde.

Yatarken iyiyim ancak ayağımı sarkıttığımda parmak ve çevresi batıyor, yanıyor, acıyor. Tekrar uzanıp geçmesini bekliyorum. Üstteki yara krem sürdükten sonra sürtünme ile oldu.

Neyim var benim? Tedavim doğru yolda mı? İlomedin ne zaman etki etmeye başlar?



Ayağımın fotosunu koydum, tiksinen, kötü olan bakmasın lütfen.

 
fotoğraf da yok rapor da

eksiup'a yükle istersen
  • killerbee  (16.02.19 14:31:06 ~ 14:31:23) 
  • jaaaccckkk  (16.02.19 14:32:52) 
Mobilde beceremedim, şimdi yükledim


  • jaaaccckkk  (16.02.19 14:33:18) 
doktor değilim ama gut veya başka bir romatizmal durum mu var acaba?


  • sutlu nescafe  (16.02.19 14:39:59) 
Kan testlerini gördü doktorlar, hiçbiri demedi öyle.


  • jaaaccckkk  (16.02.19 14:45:49) 
sigara var mı?


  • sutlu nescafe  (16.02.19 14:48:42) 
Sigara geçen p. Tesi ye kadar günde 10 tane vardı. Pazartesi den beri yok.


  • jaaaccckkk  (16.02.19 14:52:02) 
Cok gecmis olsun. Kalp damar bakti mi? Suan da hangi bolum takip ediyor. Seker degerinize illa ki bakilmistir degil mi?


  • bulutumsu  (16.02.19 14:53:17) 
Kalp damarda yatıyorum. Şeker normal görünüyor.


  • jaaaccckkk  (16.02.19 14:59:27) 
Benim bir yakinim gut. Onunla ilgili olabilir mi acaba. Ayak parmaklari morarip sisiyordu ve tirnak diplerinden iltihap akiyordu. Doktorunuza bir danisin isterseniz.


  • bulutumsu  (16.02.19 15:01:48) 
Ramatolog bir hekim kan değerlerinizi ve goruntulemelerinizi bir gorse keske.


  • bulutumsu  (16.02.19 15:03:08) 
romatolog görse iyi olur +1
sigara varsa ve günde 10 tane içmişsen eskiden, bırakman iyi olmuş. onunla ilgili bir hastalık olabilir.

  • sutlu nescafe  (16.02.19 15:35:17 ~ 15:35:52) 
geçmiş olsun.

doppler sonucunuzda kan dolaşımının sağlandığı damarların darlığı ile ilgili şüpheye düşülmüş. Neredeki damarlar peki ? Perifer(merkezden uzaktaki) damarlar, yani ayak bileğinizden parmaklara uzanan bölge. Burada da netlik yok, radyoloji uzmanı (?) eklemiş. Kesin daralmış, kan akımı azalmış olsa idi zaten şimdiye o yara daha kötü olacağı gibi, siz bizle anjiyografi raporunuzu paylaşıyor olurdunuz.

Diğer yorum yapanlarını aksine, yaranızı gördüm. romatolojik bir durum olmadığı gibi, gut ile de bir alakası yok.
Refleks olarak her parmak rahatsızlığını, en çok bilinen gut zannetmeyin. Romayolojik hastalıklarla uyumlu öykünüz ve yara görünümünüz de yok.

Görüntü itibari ile de enfeksiyon ile uyumlu. Rahat olun, tedavinize devam edim. Parmakların dolaşımı, daha doğrusu ayak parmaklarının dolaşımı yüz bölgesi kadar dinamik değil. Yaraların iyileşmesi daha uzun sürüyor. Üzerine enfeksiyon da bindiğinde bir kat daha uzuyor. Bu yüzden dert etmeyin.

Ağrınıza gelince, ayağınızı sarkıtmayacaksınız. Mümkünse yatarken de altına 2-3 yastık koyup yukarıda tutacaksınız. aksi takdirde oluşacak göllenme ve basınç hissi ağrı yapacaktır.
Parmağınızı kapıya sıkıştırın ve ardından parmağınızı cebinizi götürün, ağrır. Başınıza götürün, ağrı azalır.

Tedavinizi planlayan hekimlere güvenin. Sorularınızı uygun anlarında onlara yönlendirin.
Geçmiş olsun, en kısa zamanda iyileşmeniz dileğiyle.
  • aylakadam  (16.02.19 18:32:38 ~ 18:34:56) 
@jaaaccckkk , bir kaç sorum olacak.

- ayak parmağında kırık olup olmadığına bakıldı mı ?
- ayak parmaklarında (fotoğraftan kaynaklı da olabilecek) şekil bozuklukları mevcut. burun kısmı dar ayakkabılar mı giyiyorsun ?
- pansumanını kim yapıyor, ne sıklıkla ve nasıl yapılıyor ?
- ayağının altına yastık koyduğunda, topuk kısmına bası uygulanmayacak bir pozisyonda olmalı. Dolaşımın rahat olması için. Bu yüzden ayak bileğini yan çevirebilir, yahut bileğinin 15-10cm kadar yukarısından itibaren yastığa yaslayabilirsin.
- ayrıca crp 10'dan 22 oldu demişsin, başka lab sonucun var mı ? Ne iş yapıyorsun ?
@july'e teşekkürler .
  • aylakadam  (16.02.19 21:30:19) 
@aylakadam cevaplar için çok teşekkürler. Soruları cevaplayın, öyküyü özetleyeyim.

Geniş ayakkabılar giyiyorum ama son ayakkabımın taban kısmı çok çöküktü. Aşağıda anlattıklarım sonunda tabanlık ile düzeldi ve ayak altlarında ağrılar geçti, diğer ayağım da geçti. Fakat parmak devam ediyor. Kırık yok, röntgen ile 3 defa bakıldı. Sürekli oturarak çalışıyorum, kilo fazlam var ve sigara içiyorum. Geçen pazartesi bıraktım. Sonuçlar aşağıda görebilirsiniz.

Ayaklarımda ağrılar şikayeti ile ortopediste gittim, Mr ve röntgen sonrası ayakta bir takım ortopedik sorunlar olduğu ortaya çıktı. Tabanlık vb şekilde sorun çözülür dendi.

Bu sırada parmağım iyice şişti ve ben farklı bir durum da olabileceğinden şüphelendim. Kardiyologa gittim (kalp damar olmalıymış, yanlış gittim) Kardiyolog durumu enfeksiyona benzetti ve tekrar ortopediste gittim. Bu sırada farklı bir şehirdeydim, orada bir hastaneye gittim. Augumentin başladık. İlk bir iki gün şişeler biraz indi fakat sonra durdu ve augumentin bitene kadar değişiklik olmadı. Tekrar kendi şehrindeki ortopediste gittim ve cipro + sef kullanmaya başladım.

Ertesi hafta cipro bitince yine gittim, bu defa ortopedist kalp damardan şüphelendi ve doppler usg istedi. Sonuçtan sonra kalp damar a yönlendirdi.

Ertesi gün kalp damar a gittim, ultrason ile kendi inceledi, bir tıkanıklık varsa da buna sebep olmayacağını, enfeksiyon hastalıklarına gitmemi söyledi. Hemen gittim fakat o da kalp damar a git dedi. Oradan geldim dediğimde, başka doktora git o zaman dedi.

Nihayetinde aynı gün üniversite hastanelerinde önce enfeksiyon hastalıklarına gittim, oradan da kalp damara yönlendirildim ve oraya geldim. Önce anjiyo dediler, sonra ilomedin başladılar. Üç gün bitti, çarşambaya kadar devam edecek sanırım.

Çok uzun oldu ama kafamın neden bu kadar karışık olduğunu anlamışsınızdır. Aşağıdaki linkten hem ayak fotoğraflarını, hem de tetkikleri görebilirsiniz.

Ne soracağımı da bilmiyorum artık, şu an yatarken ayağım iyi ancak tuvalete gidip geldikten sonra ayağımın üstü ve parmağımın civarı yanıyor, batıyor. Dolayısıyla yataktan çıkamıyorum pek.

Doğru yolda mıyız tedavide, sizin görüşünüz nedir acaba?

Vakit ayırdığınız için ne kadar teşekkür etsem azdır, gerçekten çok sağolun.

yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
yadi.sk
  • jaaaccckkk  (16.02.19 23:48:23) 
selamlar tekrardan, vizite geldim.

Ayak parmağının görüntüsü, kan tahlilleri yumuşak doku enfeksiyonu ile uyumlu. Bununla birlikte dolaşımında da sorun var, bu yüzden serviste yatıyor ve iloprost kullanıyorsun. Dolaşım sorunun eski duyurularından gördüğüm kadarıyla ailende de mevcut, o yüzden burada işin bitince polk'e kontrole gitmende fayda var. (kardiyoloji + nöroloji - kalp ve beynin dolaşımı muayene ettirmek için.)

Eski ağrılarının geçtiğinden bahsetmişsin, tabanlık kullanımı vs. Bu durum plantar fasiit ile uyumlu. Geçmiş zaten. Tabi kiloya bağlı olarak pes planus/düz tabanlık da gelişmiş. Bunlar şu anki tablonun dışında durumlar.

En kötüsünü mü düşünelim ? Hayır düşünmeyelim. Şikayetlerin daha çok mekanik sorunların dolaşım bozukluğu ile birleşmesinden ötürü. En kötüsünü merak mı ettin, buerger hastalığı yazabilirsin.

Yaşadığın sinir harbini ve hastane/doktor/poliklinik yorgunluğunu anlayabiliyorum. Üzücü bir durum, ama bunu da alt etmek durumundasın. Zaten üniversitede imişsin.
Güzel güzel yat serviste, hafta içi biraz daha değişecektir tablo. Eğer bulunduğun hastanede var ise hiperbarik tedaviden fayda görebilirsin. Seni görmeye gelen hekimlere, uygun bir anda sormanı tavsiye ederim. Böyle böyle bir şey varmış, benim hastalığımla ilgili mi ? Sizce fayda görür müyüm diye sor .

Gönderdiğin 2. Fotoğraf ise çok şey anlatıyor.

Burada sana kızıyorum, özel mesaj atacağım, canın sıkkınsa okuma .

Geçmiş olsun.
  • aylakadam  (17.02.19 11:27:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.