[]

Vesikalık ve biometrik fotoğraf ile ilgili 2 soru?

Üniversite kaydinda vesikalık fotoğraf isteniyor. Biometrik gotursek sıkıntı olur mu? Biometrik sonra da lazim olur diye çekelim diyoruz.

Biometrik fotoğrafta neden dislerimiz görünecek şekilde gülemiyoruz ki? Niye yasak.
Teşekkürler.

 
Biyometrik fotoğraf ehliyet, kimlik, pasaport, vize vb. evraklar için çekilir ve bu fotoğraf, resmiyeti yüksek alanlarda kullanılır. Pasaport memuru kontrol yaparken "fotoğrafta gülmüşsün şimdi de gül bakayım benzeyecek mi" demeyeceği için ve sen bu kontroller sırasında en nemrut(doğal) suratını takınacağın için bu fotoğraflar mimiksiz çekilir. Üniversite bu fotoğrafı seve seve kabul eder.


  • dizicolleague  (16.02.19 12:21:12) 
biyometerik fotoğraf her yerde geçer. biyometrik çektirmeniz yeterli.

nötr poz istenmesinin bir sebebi de bazı havalimanlarında yüz tanıma sistemli check-in yapılması. ileride muhtemelelen tüm havalimanlarında uygulanacak.
  • sir gawain  (16.02.19 13:29:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.