[]

kanal tedavisini yenileyen var mı?

bunu yaptırıp başarılı sonuçlar alan var mıdır ? kanallı dişim iltihaplanmış ve yenilenmesi gerektiğini söyledi doktor.




 
olabilir yoksa dişi kaybedersin.


  • jamswety  (15.02.19 15:33:04) 
merhaba, 10 gün önce falan bitmek bilmeyen bir diş için dişçiye gittim. kadın (bayağı iyi birisi ama benim ona ilk gidişimdi) röntgen çekti "bu dişe yapılacak bir şey yok artık çekmek zorundayız" dedi. ben de "kanal tedavisi yapsak da mı kurtulmaz?" diye sorunca "kanal tedavisi yapılmış zaten sana, bir dişe iki kez kanal tedavisi yapılmaz, bir şeye yaramaz" dedi. ben de duymamıştım ve bilmiyordum, daha derinlikli araştırmanı tavsiye ederim.


  • dedi ayca  (15.02.19 15:35:03) 
Yaklaşık 1 senedir apseli olan dişim için acil çekilmesi lazım dendi ama implant falan uğraşırım diye çektirmedim. Başka bir doktora randevu aldım üniversite hastanesine gitmemi tavsiye etti,orada yaparlarsa iyileşir dedi. Endodonti kliniğinde 1 ay önce kanal tedavisi yenilendi şu an çok memnunun. Apse iyileşti. Bi üniversite hastanesine görün derim.


  • Pertev nail  (15.02.19 15:43:06) 
siz bu soruyu daha önceden sözlükte sormuştunuz galiba öyle bir şey hatırlıyorum. daha fazla vakit geçirmeden yaptırın tedavinizi, uzatmanız halinde dişteki vaziyet ilerleyip dişinizi kaybetmenize sebep olabilir. sorunuzun cevabı, başarılı sonuç alan vardır alamayan vardır. kanal tedavisi olmayı düşünmüyorsanız bildiğim kadarıyla diğer seçeneğiniz dişinizi çektirmek olacak. hangisini tercih edersiniz?


  • issiz karga  (15.02.19 15:54:37) 
bunu yapıp başarıya ulaşmış olan var kabulse?

dişe ve kişiye çok bağlı olmak üzere, bir dişe 3 defa da kanal tedavisi yapılabilir. yapılan tedavinin doğruluğuna göre değişir bu iş.

yani ideal yapılan bir kanal tedavisi varsa ortada ve ona rağmen dişin durumu iyi değilse, o zaman apikal rezeksiyon vs tedaviler denenir. ikinciye kanal tedavisi yapmazsın.

ama ilk kanal tedavisi düzgün değilse, düzgününü yaparsın ve iyileşmeyi izlersin.

milyonlarca diş var kanal tedavisi yenilenip başarılı şekilde ağızlarda bulunan.
  • bir ileti paylastim  (15.02.19 16:22:11) 
3 dişimin de kanal tedavisi tekrarlandı ve 25 yıldır kusursuz kullanıyorum. kanal tedavisi endodonti uzmanına yaptırılır.

toygan bora hocaya gittim ben hep. evet pahalıdır kesinlikle ucuz değildir ama alanında çok çok iyidir
  • oscar  (16.02.19 10:11:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.