[]

bisikletle antrenman

merhaba arkadaşlar bisiklet sporcusu değilim ama bazen bisiklete binince kendimi yorduğumu düşünüyorum, havalar da iyiyken biraz antrenman yapıp uzun turlarda kasmayayım diyorum. 22 yaşındaki birinin daha önce hiç sportif faaliyeti olmadığını düşünerek ne tavsiye edersiniz? yüksek kadans ya da başka türlü çalışma olarak ne yapılabilir? özellikle yazın uzun turlara çıkmayı düşünüyorum.
teşekkürler.



 
bisiklet olarak değilde genel olarak sporda boyle seyler denenirken kendinizi adım adım geliştirmenizde fayda olur
mesela anadolu yakasında oturuyosanız sahil kesiminde bisiklete binerek basladınız diyelim
ilk zamanlarda fenerbahce - caddebostan arasını gidin
sonra bostancı,dragos belki tuzlaya kadar
ama zamanla antremanla
daha da uzun turlar daha once sportif faaliyetiniz olmadıgı icin kondisyonunuzu geliştirmeniz en onemli etken bence
umarım birazcık yardımcı olabilmişimdir
  • samaras8  (26.03.10 01:14:17) 
Ne tür bir yorgunluk? Kaslarda mı yoksa, nefeste mi? Selenizi yükselterek başlayabilirsiniz bence, bacaklarınızı bisiklete binerken uzanıp gevşeyecek yüksekliğe getirin derim.

form tutmak istiyorsanız tırmanış parkurlarını öneririm size.

eğer istanbul'da iseniz yarın critical mess'e de katılabilirsiniz :)
  • money money money  (26.03.10 01:15:45) 
ilk önce selenizi ayarlamakla başlayın. pedal aşağıdayken bacağınız tam düz konumda olacak kadar uzun tutun sele boyunu. düşü sele boşa efor sarfettirir.
daha sonra tempo ayarını iyi yapın. kendinizi aşırı yorarak tempo falan kazanamazsınız. anadolu yakası örneğinden yola çıkarsak mesela bir seferde bostancı-caddebostan düz bir parkur ve yeni başlıyorsanız burayı 2 kere gidip gelin. 12km gibi bir şeye tekabul ediyor sanırım ve orta tempoda yapın bunu. hergün yapıyorsanız 1 hafta sürekli bunu yapın, 2. hafta bunu tempoyu arttırıp azaltark yapmaya başlayın daha sonra tur sayısını arttırmaya başlayın. bu gidiş dönüş olayını 3e 4e çıkarınca adaya gidin, bayır olduğundan daha zorlayıcı bir parkurdur. böyle böyle bir kondisyona ulaşırsınız.

  • sos fistik olsun mu  (26.03.10 01:43:22) 
öncelikle konya da oturuyorum. sele boyunda problem yok, bacak boyuma uygun, özellikle kısa mesafelerde(okula gidince) uzun ama(2 km) hafif meyilli rampayı çıkarken zorlanıyorum.(aslında çıkarken sorun yok, derse girince nefes nefese kalmış gibi hissediyorum kendimi)
genelde nefes problemim var, ama bugün 30 km gittim geldim ve dönüşün meyilli olmasından kaslarda da ağrı hissettim. benim istediğim, herkes klavye kullanır ama bu işin bir de on parmak öğrenilerek yapılanı vardır işte bisikleti bu şekilde kullanmak istiyorum. yani biraz tekniğini öğrenmek.

  • hoot  (26.03.10 01:54:07 ~ 01:56:36) 
bayırın derecesi ne kadar az olursa olsun yorar. sahilde saatlerce binsem de gücümün yarısını eve dönüşteki 1kmlik bayıra saklıyorum. yani bayır konusunda yorulman normal. şu kondisyon işine biraz giriş kas ağrın devam ederse o zaman bir doktora görünürsün. Nefes nefese kalma olayın da şu durumda normal.
profesyonellik konusunda belki şu adamlar sana yardımcı olabilir www.bisikletforum.com

  • sos fistik olsun mu  (26.03.10 02:08:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.