[]

İş değiştirmekten çekinmek

merhaba herkese çalıştığım işte bir gerilim yaşanıyor ve işten çıkarılma ihtimalim de var. İşten çıkarılırsam kısa sürede daha iyi bir maaşla iş bulabilirim ama yine de iş değiştirme ihtimali beni rahatsız ediyor. Normal midir bu? İşe alışmışlık ve o alışkanlığı tekrar başka bir yer için kazanmak zorunda olmak beni korkutuyor. Sizce de ciddi bir sorun değil mi iş değiştirmek?




 
aynı yerde uzun süre kalmak daha büyük sorun, insanı her açıdan tembelliğe ve korkaklığa itiyor. güvenli alanda durup, kendini geliştirmek adına hiçbişey yapmıyorlar.
korkma, cvni güncel tut, başvuruları da yap, onlar seni çıkartsın, üç beş tazminat gelir belki.

  • jimjim  (14.02.19 22:40:11) 
Konfor alanından çıkmak insana her zaman zor gelir.


  • (s)AINT  (14.02.19 22:41:49) 
inanılmaz normal. en azından benim için de durum böyle. tabii ki rahatını bozmadan kabuğunu kırıp gelişemez insan ama bunun mantıklı bir şekilde olması gerekiyor ki huzur+heves ölçülü kaçıp tekrar yerini bulsun.. ciddi bir problem yaşamadıgın ve zamanla seni geliştiren iş hacmi olan bir yerde senelerce çalışmayı kayıp olarak görmüyorum.

ama işten çıkarılma durumunun olduğu yerde ya işlerin iyi gitmemesi(bu durum maaş ve diğer bir çok konuda zaten seni huzursuz etmeye başlayacaktır yakın gelecekte) ya da senden tam bekledikleri verimi alamamaları söz konusu.. her iki durumda da yeni bir yer (+ iyi maaşlı) sizin için daha iyi olabilir. insan her şeye ve her duruma alışabiliyor. sadece gerçekten psikolojini etkileyecek saçmasapan insanların bulunduğu bir ortama denk gelme ihtimali olabilir, bence nispeten daha düşük bir ihtimal, bu durumda da yapacak şey yine iş bakmak oluyor tabii.. yazması kolay süreç zor, malesef ki :)

memnun olduğum işten iyi maaş için çıksam mı diye sorsaydınız kesinlikle iyi değerlendirin sadece para için gitmeyin derdim şahsen.
  • blacksky  (14.02.19 22:49:12 ~ 22:50:19) 
aynı sorunla alakalı geçenlerde ben de sordum duyuruya.
iş değişikliği süper bi şey :) ciddiyim. eğer ki bu işyerinde çok kısa bir süre çalıştıysanız tabi cvnizdeki profesyonellik açısından sıkıntı olabilir. ama onun dışında iyi.
eğer arkadaşlarına alıştıysanız, ne güzel, yeni arkadaşlar edinip, eskileriyle de mesai dışındaki zamanlarda buluşacaksınız. yeni çevre, yeni bilgiler, kahve makinasının yerini öğrenmek... bunlar çok güzel.
iş değiştirmek bir yenilik. buna açık olun. "işim değişebilir" diyorsanız zaten siz de çıkmayı göze almışsınız demektir. hayrolsun, hayırlısı olsun.
  • lovemyself  (15.02.19 03:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.