[]

yaşlandıkça empati duygunuz arttı mı?

Hani gençliğin bir kahrolsun herkez kahrolsun benim gibi olmayanlar duygusu vardır ya (en azından bende vardı) yaşlandıkça o yok oldu mu? daha empatik davranmaya başladınız mı?




 
senin gibi değildim ama arttı, daha anlayışlı olmaya başladım


  • rentts  (14.02.19 20:26:25) 
Evet. Örneğin insanların neye ne kadar tepki verebileceği tamamen kendi hayatlarının gidişatın bağlı. Benim umrumda olmayacak bir şeye başka biri çok çok üzülebilir. Bu, o kişinin hayatında daha kötü bir şey olmamış olduğunu gösterebilir, o anki ruh halinden dolayı öyle reaksiyon gösteriyor olabilir.

Fakat yine de insanlardan hoşlanmıyorum. Ben de insan türüne mensup bir canlıyım fakat bundan ne kadar memnun olduğum tartışılır. Empati yapabiliyor ve karşımdakinin düşüncesine ve hislerine mümkün mertebe saygı duyup anlayış gösterebiliyorum ama bu "insanlar bok yesin" düşüncemi etkilemiyor. Sonuç yine aynı benim için. Burdan mutlu ayrılan karşımdaki oluyor.
  • desdenova34  (14.02.19 20:27:00) 
Evet galiba :-)


  • euteamo  (14.02.19 20:28:50) 
Azaldı.

Eskiden çok daha yufka yürekliydim, daha naziktim. Yıllar geçtikçe daha acımasız, daha merhametsiz ve bencil oldum.
  • i m cool with that  (14.02.19 20:58:34) 
Evet azaldi epey.
Dunyanin senin etrsfinda donmedigini anliyorsun.
Ote yandan daha pragmatik oluyorsun yas ilerledikce.
Ustteki arkadasin dedigi gibi yufka yureklilok azaldi bende de. Hatta 10 yil oncesiyle kiyaslarsan sefersizin tekiyim su an.
  • stavro  (14.02.19 21:02:05) 
Dustu.
Herkesin mal oldugunu dusunuyorum.

  • acemi  (14.02.19 21:10:28) 
"kahrolsun herkez kahrolsun benim gibi olmayanlar"

Valla bu duygu bende hic olmadı galiba. Empati duygum da arttı diyebilirim. Kişilerin aldıklari kararları empati kurarak düşününce daha fazla sebep-sonuç düzlemine indirebiliyorum. Haliyle yargılama/ yadırgama reaksiyonlarim eskiye gore azaldi.
  • Amaranta ursula  (14.02.19 21:19:37) 
benim tahammülüm azaldı ama insanların yaptığını yadırgamama ve buna şaşırmama duygum arttı.

"kendince haklı sebepleri vardır" düşüncesi ben de hatalar yapmaya başladıkça oluştu. ancak "yine de yapmış olduğu bu davranış için bir bahane değil" düşüncem de arttı.

yani empatiye benzer bir anlayış oluşur ve insanları daha iyi anlarken bir yandan da yapılanları sineye çekme ya da hoşgörme duygum azaldı. (acımasız, merhametsiz.. sözcüklerini bu kadar yumuşatabildim)

(yaşlı değilim ama kendimi daha genç halimle kıyaslayabilirim)
  • biseysorcaktim  (14.02.19 21:26:30) 
azaldı.

artık insanların hepsinin gereksiz tipler olduğunu düşünüyorum. saçma sapan insanlarla birlikte saçma sapan bir dünyada yaşıyoruz.

topunun canı cehenneme.

eskiden bunun tam tersini düşünür, insanların değerli varlıklar olduğuna inanırdım. salak olduğum zamanlardı.
  • avianthem  (14.02.19 22:41:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.