[]

Sevgililer Gunu'nde Kadina Siddet ve Kadin Cinayeti

konusuna bakalim. Kiskanclik ve sevgi arasindaki fark, kadinin erkegin nesnesi olmadigi, ve en onemlisi kendilerini fiziksel ayni zamanda psikolojik siddete karsi koruma konularinda kadinlarin bilinclenmeleri nasil saglanir? Cunku olumlerin cinayetlerin yarisi es ya da sevgili tarafindan isleniyor. Iyi ve iyi gorunumlu kotu sevgili, eş nasil ayirt edilir?

Ayrica tanidigi bir kadin siddet goren oldu mu? Sonuc ne oldu?

m.facebook.com

 
Evrimsel olarak mumkun degil, olmemek icin alfa erkek secimini birakmalari lazim. O da uzun vadede insan soyunu tehlikeye atabilir.

Kadin cinayeti haberlerine bakinca olduren herifin tipi sokakta gorsen yolunu degistirecegin kisilere benziyor.

Ayrica bu istatistikler anlamsiz verilerden olusuyor, cunku icinde erkek cinayetleri yok.

Onlari katip olduren dagilimi yaparsan ulkede kadin cinayeti orani onemsiz sayilabilecek bir sayi cikar.
  • acemi  (14.02.19 20:08:06) 
Türkiye'de kadın, erkek cinayeti değil ciddi bir asayiş ve adalet sistemi problemi var. Çevremde "sapığı" olan bir sürü kadın gördüm, çoğunda saldırgan kişi yasal olarak başını belaya sokacak eşiği geçmezse (ki bu eşiği geçmek için kadını öldürmesi ya da öldüresiye dövmesi falan gerekiyor) aylarca rahatsız etse, tehdit etse de başına bir şey gelmiyor. Tabii bu cinsiyetten bağımsız bir durum aslında, zira bir erkek de suça maruz kaldığı zaman polis ve mahkeme yoluyla sonuç alması son derece zor günümüz türkiye'sinde. Kadınlar daha savunmasız göründüğü için kamuoyunda kadınlara yönelik suçlar daha çok tepki görüyor ve ayrıca fiziksel olarak daha zayıf oldukları ve ülkedeki cinsel açlıktan dolayı kadınların suçun hedefi olmaları daha olası. Fakat ben temel problemin "kadına şiddet" probleminden ziyade işlevsiz asayiş ve hukuk sistemi olduğunu düşünüyorum. Olayı kadın ve erkek kimliklerine indirgemek bizi asıl sorundan uzaklaştırıyor bence. Kendini savunamayacak birisine fiziksel şiddet uygulamanın cezası kaçınılmaz ve çok ağır, caydırıcı olması lazım. Böyle suçların şikayete bağlı olmaktan çıkarılması lazım. Suçlunun dayısı bilmemne holding'in sahibi diye yırtamaması lazım. Kravat takanın iyi hal indirimi alamaması lazım. Asıl sorunlar burda diye düşünüyorum.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (14.02.19 20:34:34) 
Bunun birkaç cevabı var, ben ikisini yazayım. Öncelikle bile bile lades diyen kadınlar, arıza adam tutkusunundan vazgeçmeyen, sevgiden değil ruhsal sıkıntılarından kaynaklı paranoyak kıskançlıkları bana aşık ondan sanmaları, ben onu düzeltir adam ederim heveslileri. Böyle düşüncede olanlar evlilikten sonra hiçbir şeyin değişmediğini görünce ve adamın kıskançlıkları daha saykoya bağlayınca kaçmaya çalışıyor ama adam tabii ki bırakmıyor, çünkü kendi malı görüyor, başkasıyla olacak ihtimali de cinayete götürüyor.

İkinci şekil de cidden iyi numara yapan adamlar var, daha profesyonel ve bence daha tehlikeli olan ruh hastaları. Bu tipler kadının gözünü öyle boyuyor ki öyle mükemmel bir profil çiziyor ki kadın etkisine giriyor, inanılmaz manipüle ediyorlar ve kadın eğer şanslı ise evlenmeden gerçek yüzünü görürse kurtulmaya çalışıyor, inanın böylesinden kurtulmak yıllar alıyor çünkü asla zotuna gitmemelisin asla onun gibi olmamalısın yoksa tehdit şantaj iş daha uzuyor. Kurtulduğunu sanıyorken belki de pusudadır, hiç bilemezsin. Eğer kadın şanssız ise evlilikten sonra kurtulma şansı yok gibi zaten.
  • mslny  (14.02.19 20:42:53 ~ 20:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.