[]

Motor arıza ışığı (2002-2005 Toyota Corolla 1.6 vvti)

Toyota Corolla (2003 model, 1.6 vvti, 145.000km) ile dün uzun yolda seyir halindeyken motor arıza uyarısı yandı ve bir daha sönmedi. Şu motor bloğu şeklindeki sarı malum uyarı işareti.

Hararet yoktu. Yağ ve suyunu kontrol ettim sorun yoktu. Motordan herhangi bir anormal ses gelmiyordu. Radyatör suyu yarıya inmişti ben de üzerine antifreeze koyup doldurdum ve yola devam ettim.

İkaz lambası hala yanıyor ama arabada herhangi bir anormal ses ya da çekişinde gidişinde bir gariplik yok.

Sebebi ne olabilir? Yurt dışında yaşıyorum ve burada araç arızaları çok pahalıya mal olabiliyor o yüzden servise götürmeye tırsıyorum ve sensör hatası falan olmasını diliyorum. :)

Bir odb cihazı bağlasam sorunu görebilir miyim? Ve/veya önemsiz ise ikaz ışığını kapatabilir miyim?

Bu arada, odb cihazı kullanan varsa, bu tip bir araç için neler yapılabiliyor odb cihazı ile? Önerir misiniz?

 
odb değil o obd cihazı :)

evet obd ile sorunu görebilirsiniz ama obd'nin de bağlanacağı bir makine olması lazım. bu makine ile hem sorunu görüp hep de ışığı silebilirsiniz.

tr.gearbest.com

bu alet doğrudan kendisi bağlar ve dediğim işlemleri halledebilirsiniz.

urun.n11.com

bu aletle de telefona bağlanıp telefon üzerinden işlem yapabilirsiniz.
başkaca ne işler yapılır bilmiyorum. benim arabama yapılan işlemler nedeniyle bilgi sahibiyim.
  • trajikomix  (14.02.19 16:09:28) 
oralarda kaçak mazot lpg yoksa arıza ışığı sıkıntı yaratabilir.


  • mikahakkinen  (14.02.19 16:17:06) 
@trajikomik düzeltme için teşekkürler, amazon.co.uk'den araştırayım biraz.

@mikahakkinen Araba benzinli ve tüp yok. Benzini de BP'den alıyorum hep. Yanıtla alakalı bir sorun olması çok düşük ihtimal.
  • lordoz  (14.02.19 16:24:07) 
@trajikomik kablo ile bağlananlar ve Bluetooth/wifi ile bağlananlar arasında fonksiyonellik farkı var mı? Bluetooth versiyonlar çok ucuz, bi kıllandım. :)


  • lordoz  (14.02.19 16:29:53) 
Ayfon bluetooth olana baglanamiyor. Tek olayi o.


  • acemi  (14.02.19 17:01:02) 
Android var bende o sorun değil, tam işlev yapabiliyorsa alayım bir tane bakayım. Hata kodu görüntüleyip, ikaz ışığı silebiliyorum yani bluetooth obd ile.

Peki, hata kodunu buldum. Çok da mühim sebep değil diyelim ve ikazı sildim. Sorun çözülmediği için kısa bir süre sonra ikaz ışığı tekrar yanacaktır değil mi?
  • lordoz  (14.02.19 17:13:52) 
Ne icin yaktigina gore degisir.
Benim orta stopun icindeki 3 tane led patlak diye yakiyor mesela.

Bazen zengin karisim diye yakiyor, bazen fakir karisim, tekleme, oksijen hatasi.
Bazisini sondurunce 1 sene cikmiyor. Kalici olanlar tekrar geliyor.
  • acemi  (14.02.19 17:21:31) 
torque diye uygulama var, onu da yüklemeniz gerekli. ücretsiz apk'sını bulabilirsiniz.

ışık tekrar yanabilir, sebebe bağlı tamamen. bende de zengin/fakir yakıt hatasından dolayı yakıyor sürekli, lpgnin getirdiği bir sıkıntı.
  • trajikomix  (14.02.19 17:28:52) 
Arıza ışığını söndürebiliyorsunuz. Kontak anahtarını açarken yol bilgisayarında bir tuşa basılı tutarak olması lazım internette bakabilirsiniz. Işık tekrar yanmıyorsa önemsiz anlık bir hatadır.


  • zombi  (14.02.19 18:21:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.