[]

Doğum raporu parası-iş veren

Merhaba,
Doğum iznine çıkmadan önce şirketle konuşmuştum. Maaşımı ödemeye devam edeceklerdi ve ben de rapor parasını aldığımda şirkete yatıracaktım.
Bugün öğrendim ki şirket sadece bana ödenen maaşın iadesini değil, sigorta, iş veren payı gibi benim için yaptığı ödemeleri de benden isteyecekmiş.

O kadar saçma ve sinir bozucu ki. Bana maaş ödemeye devam etmeselerdi yani bana bu iyiliği yapmasalardı da sigortamı zaten yatırmayacaklar mıydı?

Bana yatırdıkları net maaş dışında para istemeleri hiç mantıklı değil. Böyle bir talepte bulunabilir mi yasal olarak?

 
sevgili dostum
sanırım sigorta zaten devlet oduyor dogum izninde raporluysan vs işverene giren bir şey yok
net maası iade edersin paranı alınca
raporun var mı bu süre icinde
  • kingcyrax  (14.02.19 14:59:18) 
bir avukata sor istersen. konu biraz karışık gibi görünüyor. buradan cevap vermek çok kolay değil.


  • babilbaligi  (14.02.19 15:03:38) 
@kingcyrax doğum iznindeyim Mart sonuna kadar, evet raporum var. Başta konuşmamız o yöndeydi zaten. Ödedikleri net maaşı iade edeceğim. Sgknın rapor parasını çok geç ödediğini bildiğim için böyle bir yardım rica etmiştim. Kredi çeksem daha karlıymış.


  • Kıllanıcı adı:  (14.02.19 15:08:46) 
sizin anlaşmanızda maaşınız "kayıt dışı" olacaktı galiba? burada herhangi bir prim vs. çıkmaz.


  • cemiyetin ünlü siması  (14.02.19 15:57:32) 
Doğum iznindeki çalışana sigorta ve işveren payı ödemesi bana saçma geldi. "Dileyen işveren, işçisi doğum öncesi ve sonrasında mağdur olmasın diye işçisine maaşını ödemeye devam edebilir. Bu durumda; SGK’dan rapor parasını toplu olarak alan işçinin, aldığı bu parayı işverene iade etmesi gerekecektir." şeklide açıklamalar var.

Muhasebe müdürümüze ve ik müdürümüze sordum. size yatırılan net maaş dışında herhangi bir iade olmayacağını, ekstra bir şey talep etmelerinin mantıksız olduğunu söylediler.
  • snd88  (14.02.19 16:03:02) 
Dogum izninde sigorta odenmiyor. O yuzden issizlik maasim eksik yatti benim de


  • kafanguzelolmus  (14.02.19 18:59:22) 
bu devletin işvereni çalışan ile muhattap bırakması kadar sinir eden bir durum yok.


  • kleider  (14.02.19 19:11:45) 
Bugün muhasebe müdürümüzle konuştum. Benim için yapılan masrafları tam olarak iade istediklerini söyledi, brütü istiyor tamamen. İki ay bu şekilde yatırılmıştı zaten. Sgknın yatıracağı para ucu ucuna karşılıyor. Önümüzdeki aylarda istemediğimi söyledim, tamam raporlu gösteririz dedi. Lan ben zaten raporluyum diyemedim. Aç kaldık.


  • Kıllanıcı adı:  (15.02.19 13:54:40) 
hemen uyar adamı ben raporluyum diye
ama adama raporu mu hemen bildirmedin?

  • kingcyrax  (16.02.19 02:03:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.