[]

Seferberlik Tatbikatı (eyvahlar olsun)

Selamlar, bugün telefonuma düşen bir mesaj ile seferberlik tatbikatına katılacağım bildirildi. Askerlik şubesine gitmeyi bekleyemedim, hemen soruyorum. Sıkıntılı bir süreç midir bu nedir?

Ben asteğmen olarak yapmıştım ve tezkereden kısa süre önce teğmen rütbesi almıştım. Şimdi üsteğmen mi olacağım yani? Subayken aldığım eğitime dair en ufak bir şey hatırlamıyorum. günde 1 paketten fazla sigara içiyorum, spor falan mümkün değil, sırtta da sakatlık var zaten... Sonuç olarak asker olmaya dair neredeyse her şeyi unutmuş vaziyetteyim. Üstüne bir de rütbeli olmanın ağırlığı binecek. Valla stres sahibi oldum 2 dakikada.

Daha önce yaşayan bilen, konuya hakim olan biri varsa biraz aydınlatsın lütfen.

 
ben gittim.

nerede yapılacakmış? sen neredesin?

askeri kurallar geçerli gitmezsen firarın verilir.

sağlık sorunun varsa askeri hastaneye sevkedilip orada karar verilir.

öylee hastaneden 2 rapor alayım yırtayım zor.

tabi gerçidiğin ameliyatlar varsa eğer şubede söyle

seferberlik emrinde yazar ne olarak gideceğin.

temel muhabere işte, tanklar zırhlı araçlar, arazi şartları 2 3 gün arazide yatmıştık kışın yapılmıştı. arazi şartları zordu.

şöyle oluyor, kapıdan girdiğin andan 2 saat içinde silahın künyene isimliğine kamuflajına, aklına gelen her şeye, hatta kan alma bile bitiyor. yatacağın yer belli, görevin belli herşey tamam oluyor.

2 saat içinde hazır askersin.

ertesi gün de direkt atışa gidersiniz zaten hehehe
  • killerbee  (14.02.19 12:24:18 ~ 12:31:18) 
üstteki arkadaşın dediği olay eskidendi. askeri hastaneler kapatılalı çok oldu zira. şubeye gidip ne zaman aralığı için rapor almam lazım diye sorun, onlar söylerler. o tarihler için rapor alırsanız gitmenize gerek kalmaz.

rütbeli olarak yapacaksınız ayrıca giderseniz.

son tatbikat için plan program çok kötüydü dediler.
  • trajikomix  (14.02.19 16:19:26) 
tabi ben 2007 de gitmiştim bi çok şey değişmiştir.


  • killerbee  (14.02.19 17:49:31) 
Soruya cevap değil ama gönüllüluk var mı bu işte? Askerliğimi KD olarak yaptım severek yaptım takdir belgem de var :D
Devir oluyor mu ben talibim :)
Bedelli yapıp gelenler anlattıkça benim hasret arttı :)
Ayrıca birliğim manevra birlligiydi intikalimiz, tatbikatimiz çoktu.
  • grobet  (14.02.19 22:23:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.