[]

Hatay Otel Tavsiyesi

Arkadaşlar selam,

Bu haftasonu için Hatay'a gidiyoruz arkadaşlarla. Ancak otel bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Oteller ya aşırı pahalı, ya da gerçekten kötü gözüküyor.
Önerisi olan var mı ?

İskenderun'dan git gel yapmak mantıklı olur mu? Orada oteller daha uygun gözüküyor. (Araç kiralayacağız)

 
hiç düşünmeyin bile Hidro Tesislerine gidin, net. teşekkür için dönüşte zeytin yağı olursa fena olmaz :)


  • Big bada bum bum  (14.02.19 10:41:20 ~ 10:41:57) 
Iskenderunda Ramada ve Anemon var. Ramada ozellıkle sahıile çok yakın ama onlar da pahalı gelir mi bilmem. Yol 1 saat Antakyaya. Iskenderun ve Antakya tarz olarak farkli yerler.


Antakya cok daha tarihi ve gezilecek yerleri olan bir yer fakat iskenderun da guzel sahili, denize karsi oturabilenecek yemek ya da balik yenelebilecek yerleri mevcut.

Iskenderunda yazligi olan her gun antakya'ya gidip gelen esnaf lar vardı. Üşenmiyorlardı. Kararı siz verin. işte git gel 120 km ne yakar hesaplayın arabaya göre.
  • ihanet kac kisilik  (14.02.19 10:54:18) 
@ihanet kaç kişilik Ramada ve Anemon'un fiyatları makul. Antakya'da 450 liradan başlıyor otellerin gecelik fiyatları. Çok kararsız kaldık.


  • tss  (14.02.19 11:00:19) 
öğretmenevleri dolu maalesef


  • tss  (14.02.19 11:25:15) 
Antakya’da kalın. İskenderun masrafı dışında git gel yorucu olur rahat rahat gezemezsiniz.


  • sacrilegious  (14.02.19 12:44:35) 
Welcome to traffic jam. Araç olsa da belen veya iskenderun'da kalmak saçma. Yolu da bilmiyorsunuz. Yağmur olursa o virajlarda kaza riski yüksek.

Narin lokasyon ve kalite açısından çok mantıklı. Yanında otopark da var(park yeri dert burada). Ben misafirlerim olduğunda öğretmen evine veya narin'e yönlendiriyorum. Anemon biraz uzak ama uygun bir seçenek. Yine butik oteller var. Lokasyonları iyi ama fiyat-kalite nasıldır bilmiyorum.

Yapılacak şeyler veya saatler günler açısından yardımım dokunabilir. Mesela çınaraltında künefe yemelisiniz. Başka yerde yemeyin. Pazar da açık ama akşam gitmeyin 10-17 arası mantıklı.
Narin'de veya butik otellerden birindeyseniz yürüyebilirsiniz. Öteki türlü Palladium avm'ye park edip yürüyebilirsiniz. Biz öyle yapıyoruz. Park parası vermeyi sevmiyorum.

Avlu-âlâ-konak 3lüsünden en pahalısı konak. Cumartesi gidin ve yer ayırtın. Konak'ta önceki günden ayırtmak gerekebiliyor. Yakın zamanda 3'üne de gittim. En güzel ambiyans konak'ta. Konak daha çok lübnan yemekleri yapıyor. O açıdan tam antakya experience değil. 5 kişi içki dahil 600-700 civarı. Lezzet olarak orta düzey ama parayı ortama veriyorsunuz.

Lezzet olarak en iyisi âlâ bence. Âlâ'nın yeni yeri de gayet güzel. Eski fotoğraflar yanıltmasın. Fiyat olarak konak'ın bi tık altı. 5 kişi içkili 500-600.

Avlu hem lezzetsiz hem de gereksiz aşırı ilgi var. Kesinlikle önermem.

Restaurantlarda hava soğuk diye kapalı yerde oturayım demeyin. Üstlerini kapatmışlar ve ısıtma yapıyorlar. Boşuna odaya hapsetmeyin kendinizi.

Harbiye'de ise boğaziçi restaurant iyidir. Konak'ın yarı fiyat diyebilirim. Ama turiste farklı tarife yapabilirler. Baharda veya yazın gelseniz şelaleye gidin derdim ama kışın keyif verir mi bilmiyorum. Boğaziçi restaurantın karşısından iniliyor.

İskenderuna giderseniz liman çöpşiş'e uğrayın. Oldukça iyidir. Ciğer sevmeyeni ciğerci yapar. Kıyma kuşbaşı da gayet iyi.

İskenderun sahildeki petek pastanesine gidin. Pazar günü hava güneşli olacak gibi. Güneşli havada çok güzel bir yerdir. Tatlıları da müthiştir.

Bunun dışında sahilde turlarsınız. Balık yemek istiyorsanız karaağaç tarafında birkaç restaurant var. Çok kaliteli değiller ama elimizdeki bunlar.

Pazar günü erken çıkarsanız önce musa ağacına oradan titus tünellerine gidebilirsiniz. Akşama kalmadan yemek için dönmüş olursunuz.

Baklava vb alacaksanız emmoğlu en iyisi. Kabak tatlısı konusunda çok ses var. En iyisi çarşıdaymış. Denemedim pek sevmem kabak tatlısı. Ama fatih caddesinde karşılıklı 2 tatlıcı var. Millete oralardan alıyorum bayılıyorlar. Bir tanesi vakumlu satıyor. Yola götürmek için.

Yazı uzun oldu. Bunu ekşiye taşıyım diğer turistler de yararlansın. Buarada başka sorunuz varsa sorun.
  • the coon  (14.02.19 13:38:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.