[]

Telefonla iş görüşmesi

Çin'den arayacaklar beni yarın. Wechat kur dediler kurdum. İlk ciddi iş görüşmem diyebilirim. Şirket ve faaliyet gösterdiği alanda Türkiye pazarı hakkında bilgi topluyorum günlerdir. İstanbul ayağında Çinliler'le yaptığım görüşme pek iyi geçmese de "olur" denildi.

HR görüşmesi formalite mi acaba? Kaç dakika sürer? Genel olarak böyle görüşmelerde ne sorarlar?

Telefonda İngilizce konuşma tecrübem pek yok. Takılınca ne yapsam? İşi alamayacakmışım gibi rahat takılayım diyorum konuşurken. Böyle yaptığım iş görüşmeleri daha güzel geçiyor çünkü. :)

her türlü öneriye açığım.

 
İK görüşmesi ise; standart soru-cevap olur o muhtemelen. genelde 20-30 dk. sürer. Tavsiyem youtube'dan HR interview yaz. Değişik videolar izle. Genelde bunların fix soruları ve fix cevapları oluyor. Bir de bize sorunuz var mı diyecektir muhtemelen. 2-3 tane soru hazırla. Hatta cevabını bilsen de soru olarak sorabilirsin. Senin ilgili olup olmadığını merak ediyorlar.


  • helenart  (13.02.19 23:55:58) 
Tencent mi? :)
Karşına hiç anlamayacağın biri çıkabilir. Çingiliş biraz dert. Kulaklık kullan mutlaka. Sessiz bir yer olsun bağlantından emin ol arka plan duvar falan olabilir.
Bir süre çalıştım mobil oyun kısmında. Büyük ihtimal çin kısmına da sürekli rapor göndereceğin için çinden de onay lazım. Belki çindeki üstünle de konuşursun.
Çalışma saatleri biraz garip oluyor. Bizim takımda bir üstümüz çinde başka takım lideri de amerikadaydı. Saçma saatlerde mesaj geldiği oluyor falan garip tecrübeler yaşanıyor.
Mülakat kısmına çok ekleme yapamam benim tecrübem yok malesef o konuda. Özelden yürürsen bildiğim kadarına cevap verebilirim. He bir de çince biliyor musun gibi bir soru gelebilir. Tatlış gözükmek için merhaba falan öğrenebilirsin ama riskli. Senin bileceğin iş. Aramızdaki buzları eriteyim derken titanik gibi batma sonra.
Genel olarak tetikte ama rahat ol. Daha ilk mülakatınmış zaten sakin kal yeter.
  • bahoho  (14.02.19 01:40:53) 
Rahat takılmaktan yanayım ben de. Çok istekli olduğum veya göründüğüm iş görüşmeleri olumsuz oldu. Ama alamayacağımı düşündüğüm işi almıştım. İnsan ilişkilerinde olduğu gibi şirketler de dünden razı olanlara sıcak bakmıyor. Ama isteksiz görünmemek önemli.

İngilizce konusunda ise biraz pratik yapın.

1-En çok sorulan iş mülakatı sorularına bakın ve sizin cevaplarınızı hazırlayın. 10-15 soru var herkes onları soruyor.
2-İş dünyası terimlerine çalışın. İnternete yazınca çıkıyor.
3-Sizin sektörünüzle ilgili terimlere bakın.
  • the coon  (14.02.19 02:24:41) 
daha önce çinli bir devde çalışmış birisi olarak onların ingilizcesi senden daha kötü diyebilirim. anlamadığın yeri ısrarla sor çünkü muhtemelen onlar anlatamıyor olur.

Onun dışında teknik mülakat okeyse hr mülakatında çok soruntu çıkmaz.
  • ayin yazari  (14.02.19 09:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.