[]

Apartman yoneticisi ile problemim

Gecen sene kredi ile bir ev aldim evde 3 ay oturduktan sonra isim geregi ayrilmak durumunda kaldim. Apartman 2014 yilinda bitmis ama mutheait kaynakli sanirim iskan problemi var. Ben ordayken bir kere toplanti yapildi. sanirim bi kismini mutheahhit karsilayacak sekilde daire basi 200 e lira iskan alinabilecegi karari alindi. Neyse ben 200 lirayi yolladim evden ayrildiktan sonra, uzun sure ses cikmadi ben de sormadim.
Neyse yobetici beni gecen tekrar aradi 500 lira daha istedi, neden dedim ? Iskan icin lazim tekrar falan dedi. Dedim ilk para ne oldu? Onu apartmanin baska giderleri icin harcadik dedi :) e dedim benim neden haberim yok ? Toplanti yaptik sen uzaksin diye haber vermedik hatta su an toplantidayiz buyur gel diye de dalga gecti.
Neyse ben tabi kavga ettim , suratina da kapattim. Neyse bu maldan sonra iki kisi daha aradi arka arkaya iskan icin bazi harcamalar yaptiklarini duzgunce anlattilar falan. Dedim mesele para degil yapilan is, bana haber verilmemesi sacma yani.
Neyse konu uzamadan para icin tamam dedim ama soyle yapacagim , parayi vermeye gittigm zaman o 200 lirayi bir kisi de vermrmisse 500 lirayi da yaridan fazla kisi vermemisse vermeyecegim. Yaptigimda yanlis birsey yok de mi?
Yani apartman olarak iskan alinip benim dairenin sikinti cikmasi gibi bir durum olur mu?

 
şu an bizdede iskan problemi vardı imar affından faydalandık yani iskan çıkartmaya dair elimizde imar affı kağıdı var e-devletten aldık mümkünse bu harcamın yapıldığının resmi kaydını isteyin para nereye harcanmış görün


  • baknedicem  (13.02.19 21:40:04 ~ 21:40:28) 
Ben gittigim zaman 200 liranin kac daireden toplandigini ve nerelere harcandigini soracagim zaten ama dedigim gibi kabul olabilecek bahene disinda bir kisi bile vermemisse ben de odeme yapmayacagim.


  • therevo  (13.02.19 21:49:25) 
şimdi o apartmanda dairesini kiraya verip orada oturmayan bi sürü insan vardır.

boşuna vhatsap grubu kurmuyolar bu apartmanlar için, artık cama yazı yapıştırmak kalmadı, herşeyi vs den gönderiyolar.

double v basmıyor ondan vs yazdım.
  • killerbee  (13.02.19 22:10:59) 
Neye verdigini, nasil verdigini, nasil böldügünü adam gibi belgeleriyle görmek hakkin. Belge yoksa, makbuz karsiligi 300 daha ver tamam. Sonuna kadar haklisin.


  • bosver nicki  (13.02.19 22:56:24) 
iskan, yani yapı kullanım izin belgesi daireler için ayrı ayrı değil bina geneli için çıkar. bu yüzden sizin dışlanma gibi bir durumunuz olamaz. içiniz rahat olsun.


  • nickaramaktanbiktimben de bunickisectim  (14.02.19 12:55:02) 
john bloor haklı. mutlaka makbuz kopyasını isteyiniz. Eğer İstanbul'daysanız o fiyatlar biraz daha çıkabilir. İlçeden ilçeye bile ciddi fiyat farkı oluyor.

Bağlı olduğunuz belediyenin yapı kontrol müdürlüğünü arayıp bilgi isteyiniz. Belki telefondan bile yardımcı olabilirler. Ada parsel bilgilerini soracaklardır. Onu öğrenip arayınız.

İskan aşamasında 2 harç olur. biri vergi sairesine diğeri belediyeye ödenir. Hanhi harcı üstlendiğinizi de sorunuz yöneticinize.
  • nickaramaktanbiktimben de bunickisectim  (14.02.19 17:00:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.