[]

orkide bakımı hakkında püf noktaları

eve 15 dal orkide geldi ve bizim evde çiçek yaşatamıyoruz kesinlikle. acaba bu orkidelere en iyi şekilde nasıl bakabiliriz? çok güzeller ve ölsünler istemiyoruz :(




 
orkidelerin şeffaf saksılarda olmasına özen gösterin çünkü ışığı köklerinden alması gerek. sulanması hakkında herkes başka bir şey söylüyor. kimisi saksısının dibine suyu koyun diyor, kimisi yukarıdan sulayın diyor ve her iki metot da işe yarıyor. önemli olan düzeni olması. haftada bir iki çürütmeyecek kadar sulanması yeterli. benimkiler bu şekilde en eskisi 4 yıldır her sene 2 kez açıyor.


  • denef  (13.02.19 20:32:08 ~ 21:40:19) 
Jaluzi denen o perdelerin arkasından yarı gölgede güneşlenmeyi sever orkide. Bir de kurumayı da severler. Öyle sürekli sulamayın. Zaten solmaya başlar anlarsın susadığında.

Başkasını bilmem ama bizim orkideleri 10 günde bir 15 günde bir civarı yıkıyoruz lavaboda. 10 dakika civarı saksı tamamen suyun içinde bekliyor sonra süzdürüp koyuyoruz yerine.
  • bos gezenin bos ustasi  (13.02.19 20:50:05) 
3 adet orkidem yılda iki defa en az 4 dal olmak üzere çiçek açıyor, orkide işini biraz öğrendim diye düşünüyorum.
gözlediğim birkaç şey var:
birincisi güneş ışığını çok seviyor orkide, yazın sıcakta daha gölgeli olmakla beraber diğer aylarda direkt güneşe pencere kenarına koyun, yaz güneşinde yapraklar yanabilir. ikinci olarak da dinlenmiş su vermek gerekiyor, haftada bir gibi yeterli olur, tabağında biriken suyu da mutlaka dökün.
bir de toprağının çok sıkı olmaması gerek.
şeffaf saksı çok önemli değil bence, orkidelerimden biri seramik saksıda, iki dalı var.
  • ozgur bir kusun hatirati  (13.02.19 21:03:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.