[]

haftalık yemek hazırlamak vücut geliştirme

spora başlayım diyorum. ancak her gün yemek hazırlayamam. şu şekilde 3-4 günlük tavuk ve pilav hazırlasak olur mu? yenir mi? dolapta kalmış pilavları düşünüyorum. pek yenilesi olmuyorlar. lezzetli bir şekilde 3-4 günlük yemek yapılabilir mi?

www.youtube.com


 
yol göstermesi açısından örnekle gideyim: pazar ve çarşamba günleri olmak üzere haftada iki defa kapsamlı yemek hazırlama gibi bir planlama yapabilirsin. Atıyorum, kuzu/hindi tandır ya da kavurma gibi bir yemek yaptığında 3 gün yiyebilirsin, yancı karb kaynağı olarak yapacağın pilav ile beraber Pazar-Pzt-Salı böyle geçebilir. Çarşamba da benzer şekilde bir ana yemek daha yapıp hafta içini bitirebilirsin, cumartesi falan da balık gibi daha hızlı ve günübirlik yemeklere yer açabilirsin.

Bunun haricinde kuru fasulye gibi sulu yemekler ya da mecimek çorbası gibi çorbalar falan da rahatlıkla buzdolabında saklamak koşulu ile 3 gün tüketilebilir.

Bu beslenmeni destekleyecek ev yapımı protein kek gibi olayları da cmt-pazar hazırlayıp hafta içine rahat girebilirsin.

Hafta içi 9-6 çalışan birisi olduğun varsayımı altında cmt-pazar alışveriş ve yemek yapma işlerine ağırlık vermen gerekecektir. Antrenmanını da atıyorum pzt-salı yapıp çarşamba off gün olursa yukarıda bahsettiğim yemek hazırlama olayın rahat olur ya da sadece kardiyo yaptığın gün için de aynı koşullar geçerli.
  • candanag  (13.02.19 17:20:12) 
sürekli tavuk ızgara, pilav yicem aslında. arada başka şeyler eklerim de genelde bu tarz olacak. ızgara tavuk yapsam 3-4 gün dolapta kalır mı? onda sıkıntı olmaz gibi de pilav nasıl olur? dolapta kalan pilavları düşünüyorum da pek yiyesi gelmiyor insanın. videodaki arkadaş 2-3 günlük hazırlamış ama.


  • black mamba  (13.02.19 17:26:43) 
tek sıkıntın pilav ise bir tiyo vereyim sana. basmati pirinç al, kg fiyatı 15 civarıdır, bire iki oranında kaynayan suya at başka bişey yapma belki biraz tuz ve karabiber, kısık ateşte ort. 20-25 dakikada hazır olur pilavın. 5 dak hazırlama ve 25 dak. bekleme süren yok ise yapacak bir şey yok, hazır yemek sunan girişimler-şirketler falan var oralara bak ama tavsiye etmem.


  • candanag  (14.02.19 11:28:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.