[]

Araba vites değiştirirken ses geliyor!?

Selam,

Net olarak emin olduğum sadece yağmurlu zamanda gelen bir ses var.

Vites 8 ileri yarı otomatik

ses geliyor şikayeti ile ustaya gösterdim, önce balata zımparaladı! ne alaka ben de anlamadım.

ses tabii ki gitmedi. sonra dedi şanzıman kartel ve yağını değiştirelim. bakalım ne olcak. 70.000 km de erken olmasına rağmen tamam dedim. değiştirdik ama ses hala devam.


kuru havada asla ses gelmiyor. ama yağmur olduğunda direkt geliyor. sanki bir şey ıslandığı için oluyor.

ses vites yükselme anında geliyor, araç çekişten anlık düşüyor, vites yükselince normale dönüyor. o esnada hafif metal sürtme sesi geliyor.

sizce sorun ne olabilir?

teşekkürler.

 
şunu bi değiştirelim bakalım şunu da değiştirelim diye konuşan ustaya değil de daha işin ehli olan bir yere gidin. geçişlerde dişlilerden geliyor olabilir. araç model nedir?


  • mikahakkinen  (13.02.19 15:03:47) 
eskiden bu adamlar iyiydi, artık nedense anlamıyorlar gibi geldi. herhalde elektronik arttıkça bilgileri az kaldı.

bmw 2013 3.20i ED
  • bir ileti paylastim  (13.02.19 15:12:25) 
Sanziman kulagi kopmus olabilir


  • acemi  (13.02.19 15:20:50) 
şanzıman kulağı nedir hiç bilmiyorum, filtre ve kartel yağını değiştirirken bunu fark etmezler miydi?

sadece yağmurda ses gelmesine bir açıklama mı bu kulak?
  • bir ileti paylastim  (13.02.19 15:24:45 ~ 15:25:31) 
bmw'lar zaten suya karşı pek duyarlı, şanzımanın elektronik bir parçası ıslandığında sorun çıkarıyor olabilir. doğru düzgün bir servise gitmekte fayda var diye düşünüyorum, bu şanzımanlar ucuz şeyler değil.


  • gkhncnzdgn  (13.02.19 15:34:30) 
valla dostum ömrü hayatında kimsenin eline su dökemeyeceği, o kadar uçuk ve dehşet motor, rektefiye ustası arkadaşlarım var ki; bu adamlar dediğim gibi parmakla gösterilen, eşine emsaline pek rastlanmayan tipler.

kendi araçlarının şanzımanlarında bile sorun olduğunda, anlamalarına rağmen dağıtmayıp, blok halinde 2 tellideki şanzımancı adama gönderiyolar.

zamanında bu adamlar bile çok şanzıman parçaladı, söküyolar takıyolar arızayı problemi bilmelerine rağmen, öyle parça değiştirmekle bi sonuca ulaşamadılar ki, o yüzden bu yönteme başvurdular.

şanzımandan kimse anlamaz, kaldı ki yarı otomatik ve otomatikten hiç kimse anlamaz.

ikitellideki adama götürsen arabayı, sana şanzımanı sök getir diyecek.

yerinde olsam o adamla çalışan bi araba tamircisine gider, şanzımanı söktürüp gönderirdim. öteki türlü çok zor ve şanzıman gerçekten büyük masraf açabilen bi aksam.

hele öteki arkadaşların dediği gibi, dur şurasını zımparalayım, dur şunu değiştireyim, yok bunu deniyeyim olayına girerse yalama yaparlar her yerini, vur havalı tabancayı tork bilmez bişey bilmez, iki kere sök tak yalama olur gider civatalar.

ha servise de gidersen eğer, elektroik bir arıza edeğilse çok sık karşılaşılan, onlar da söküp bu dediğim adama gönderecekler. bişey değişmeyecek.
  • killerbee  (13.02.19 15:37:01 ~ 15:40:26) 
Ses geliyor nasıl bir ses geliyor? Çok bariz dişli sesi mi geliyor? Yoksa kayış sesi mi? Balata mı ötüyor? Ne sesi? Bazı arabaların altı ıslanınca kayışların bazıları ses yapabilir mesela kuruyunca geçer. Vites geçişlerinde yavaşlama, çekişte düşüş vs oluyor mu? Balata kokusu falan alıyor musun? Kuruntu yapıyor olma ihtimalin bile var.


  • bos gezenin bos ustasi  (13.02.19 15:45:09) 
adam da öyle dedi, şanzımancıyı çağırıp söktürmem lazım 2 gün kalsın araba falan dedi. ama ses az geldiğinden o da bulamaz, ses artısın öyle sökelim, söktüğümüze değsin dedi.


ses iyice artsın öyle bakalım olayı aklıma yatmadı, ufak bir sorun varken onun büyümesini bekleyip müdahele etmek daha çok maliyete sebep olmayacak mı..

yetkili servislere de güvenim hiç yok malesef. İzmir'de git dediğiniz yer varsa bir gidip gösterebilirim. hazır hava yağmurluyken.
  • bir ileti paylastim  (13.02.19 15:48:14) 
@bos usta okuduğuna emin misin?


  • bir ileti paylastim  (13.02.19 15:48:55) 
valla başka şanzımancıları bilmem be bu dediğim adama aklına ne araç varsa, otobüs, kamyon tır, binek araç, ne varsa gönderiyolar.

erzurumdan, antalyadan türkiyenin 4 yanından falan. araştırmadan olmaz, her tamirciyim diyen tamirci olamıyor, her şanzımancı da öyle.

o yüzden araştırmadan ne tamirciye ne şanzımancıya ellet aracı.

ayrıca steteskop mteteskop bi sürü şey çıktı artık, ses nerden geliyor isteyen bulur.
  • killerbee  (13.02.19 15:53:15 ~ 15:54:04) 
ustaya birebir güveniyorsan müdahale ettir ancak aklında bir şüphe varsa fena masraf çıkarırlar. bmw şanzımanından, hele yeni nesil şanzımanlardan anlamak zor.araç beyninde de arızayı çıkarmıyorsa, kesinlikle ustalık işi gerektirir.
ayrıca araban preminyum bir araç yok şanzımanı indirelim, motoru indirelim muabbetine girilirse 10 binleri bulabilirsin. ben anadoluda bir şehirde yaşıyorum çocukluk arkadaşım var iyi sağlam bir ustaya götürdü 10 bine çıkabileceğim arızadan 2 bine çıktım, ancak tanıdık olmasaydı bitiktim. yağını değiştirelim,bobini değiştirelim vs.. sadece değişime 5 6bin öderdim. kronik bir arıza olabilir, sanayici tanıdıkların varsa onları aracı kullanıp hareket et.

izmirde ersen usta var,mengerlerden ayrılma. ama denizliye gelebilirim dersen tacettin usta var.
  • mikahakkinen  (13.02.19 20:20:55 ~ 20:27:03) 
şanzıman işi sıkıntı yukarıdaki arkadaşlar +1 diyorum
su ile alakalı olmasını şu şekilde sorayım birikintiden geçerken falan mı geliyor ses yoksa ufacık yağmurda araç ıslanmadan bile ses değişiyor mu? eğer yerler ciddi ıslakken geliyorsa su çarpıp sallantı yapıyr olabilir kulak vb bir şeyin kopması ihtimali güçlenir. şanzımanı görmeden net bir şey söylemek doğru olmaz tabi.

  • basond  (13.02.19 20:55:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.