[]

her şeyin fiyatlarının artması? ne olacak böyle?

marketteki cipsten, pazardaki elmaya, burger kingdeki menuden, giysilere kadar her şeyin fiyatı sistematik olarak artıyor. tamam kriz döneminde elimizdeki parayyı tutmak gerek ama zaten ekstra bir şey yapmamamıza rağmen olanlar durduğu yerde artıyor. üstelik bu fiyat artışlarını hemen yansıtıyorlar, ekonomi düzeldiğinde eminim aynı hızda fiyatlar düşmeyecektir. ne olacak bu durum? durum analizi yapabilecek var mı?




 
Ne olacsğını söyleyeyim. (bkz: türkiye'den siktir olup gitmek)


  • melonsucker  (13.02.19 14:12:17) 
"ekonomi düzeldiğinde"
biraz iyimser olmuş bu. Nasıl düzelecek, ne zaman düzelecek? Ne yapılıyor ki düzeltmek için, tanzim satış? ucuz olsun diye ithal ürün?

bir de hadi diyelim ekonomi düzeldi, onu ne zaman deriz, insanların alım gücü arttığında muhtemelen. Şu anki durum o zaman normal olacak hatta alım gücü de yükseldiği için yine zamlar gelebilir. Bugün bir esnaf 5 liraya 2 kişiye zor satarken yarın 100 kişi alıyor olsa "ya bunlar nasıl olsa alıyor dur ben kârımı artırayım" diyip 6-7 lira yapmaz mı o malını?

düşse düşse dolara çok endeksli fiyatların ürünleri düşer o da kura endeksli zaten. Öte yandan yıllarca 50 kuruşa satılan ve artık her yerde 1 lira olan suyu bir daha hiçbir zaman 50 kuruşa alamayağız.
  • senolll  (13.02.19 14:38:40) 
Fiyatlar zaten deflasyon vb. gibi Türkiye için olağanüstü bir durum olmadığı sürece düşmez zaten, olsa olsa alım gücü artar ama onun için de bir şeylerin iyi gitmesi; enflasyonun ve faizlerin düşmesi, insanların gelirlerinin enflasyonun üzerinde falan artması lazım. Halbuki şu anda olan tam tersi, enflasyon %X ise insanların gelirleri %X-10 artıyor, haliyle herkes fakirleşiyor.


  • salihdt  (13.02.19 17:54:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.