[]

Ukrayna'da hangi dil?

Birkaç günlüğüne Ukrayna'ya gideceğim. Ağırlıklı olarak Ukraynaca konuşulduğunu biliyorum fakat Rusça da kayda değer bir şekilde kullanılıyor galiba. En azından temel cümlelerini öğrenmek ve temel iletişimi onların dilinde sağlamak istiyorum. Bu durumda Rusça öğrenmem işe yarar mı? İlla Ukraynaca mı öğrenmek gerekir? Birkaç gün için Ukraynaca öğrenmek saçma geliyor ama Rusça yanıma kâr kalır diye düşünüyorum.




 
batı kısmında rusçanın pek tercih edilmediğini, hatta benimsenmediğini duymuştum. genç arkadaşlara yaklaştığınızda çoğunlukla ingilizce anlaşabiliyorsunuz. ama ukraynaca bilsem gişeden tren bileti işlemini çok daha kolay gerçekleştirebilirdim.


  • sanat guresi  (13.02.19 12:27:08) 
@traveller, birkaç günlüğüne gidiyorum demiş, birkaç gün içinde dememiş. Belki bir yıl sonra gidecek.

Gideceğin yere göre değişiyor bence biraz, bazı şehirlerinde rusça konuşuluyor baya. Şu son yıllarda patlak veren krizde Rusya ve AB destekçileri böyle coğrafi olarak keskin gibiydi baya.

america.aljazeera.com

Sağdaki şehirlere gideceksen Rusça öğrenirsen işine yarayabilir, soldakilere gideceksen de yine Rusça bilenler olur.
  • senolll  (13.02.19 12:29:29 ~ 12:30:13) 
Rusça öğren. Triplere giriyorlar bazen biz ukraynalıyız falan diye, özellikle lvivdekiler çok yapıyor bunu ama hepsiyle gayet anlaşılıyor. Gençler zaten ingilizce biliyor.

Ben bunlara hepiniz caponsunuz lan işte diyorum, hepsi rus :D
  • eazy  (13.02.19 12:33:11) 
turistsin sonuçta çat pat rusça konuştun diye turistik bölgelerde kimse öyle sana tavır almaz. birazcık bile öğrensen çok faydasını görürsün. en kötü ihtimalle kiril alfabesini öğrenmek bile rahatlık sağlıyor.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (13.02.19 12:35:18) 
Yanina kar falan kalmaz, unutrsun gider. Kullanmaua devam etmezsen tabii.
Onun disinda evet, Rusca orada her yerde anlasabilirsin sikinti yasamazsin.

  • stavro  (13.02.19 12:47:11) 
Bence İngilizce yeterli. Hiç sorun yaşamadım gittiğimde. Gideceğiniz şehirleri önceden biraz araştırırsanız, harita uygulamasını indirirseniz, bir de çevrimdışı harita olarak maps.me'yi indirirseniz kâfi.


  • iwasbornonamountainside  (13.02.19 12:48:15 ~ 12:49:02) 
rusça biliyor hepsi ama sen o kadar rusçayı öğrenebilir misin orası soru işareti. ukraynaca dediğin de rusçanın lehçesi gibi zaten çok fark yok.


  • prasinos  (13.02.19 13:14:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.