[]

Araç sürmeyi nasıl öğrenmeliyim?

yıllardır ehliyetim var ve ara ara kullanmaya çalıştım ama pek başarılı olamıyorum bir türlü de düzgün biçimde öğrenemiyorum? artık bıkmış bulunmaktayım deneyimli sürücüler nasıl yaptı? nereden başlamalıyım?




 
Practice make perfect ! Hergun 1 saat, en az kullanmalisin. 6 ayda otomatiklesir reflekslerin.


  • tunaktunaktun  (13.02.19 08:20:43) 
markete vc'ye her yere arabayla git. kullanmadan olmaz. her şey tecrübe. sıkışık mekanlarda yollarda park yapmaya çalış. 2 sene sık kullanırsan belli bir seviyen olur. bayansanız 5 sene.


  • mikahakkinen  (13.02.19 09:02:35) 
Sakin her yere araba ile gitme. Cocuk oyuncagi degil bu telafisi olmayacak islere karisabilirsin. Sabah cok erken gece cok gec saatlerde yanina bilen birisini alarak sakin yollarda yap pratigini.


  • unabomber  (13.02.19 09:31:14) 
özel ders al. bir sürü hoca var armut.com dan bakabilirsin.


  • ladybird  (13.02.19 09:34:17) 
29 yaşımda eşinin zoruyla ehliyet kursuna kaydolup, hayatında bir kere bile direksiyon tutmamış biri olarak temmuzda ehliyetimi aldığımdan beri her gün ama her gün hiç üşenmeden yakın, uzak demeden her gün araba kullandım. 2-3 hafta içinde gayet rahatça stres olmadan sakince araba kullanabilecek duruma geldim. Ekim ayından beri de her gün oldukça trafikli bi yoldan işe kendi aracımla gidip geliyorum.

Kısacası, 2-3 hafta boyunca hiç gün atlamadan her gün kendi mahallende bile olsa yarım saat turlarsan bence işi çözersin.
  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (13.02.19 09:36:13) 
ben ehliyeti 18 yaşında aldım ondan sonra 30 yaşına kadar hiç araba kullanmadım. ara ara denedim ama düzenli kullanmayınca insan alışamıyor.
araba aldıktan sonra doğrudan trafiğe çıkmak stresli olduğu için her gece çıkıp 30-40 dakika tur atıyordum. fazla dik olmayan yokuşlarda dur kalk çalışıyordum. çok kısa sürede de ilk gerginliği attım üstümden. ilk zamanlar heryere arabayla gitmeyin derim ben. yokuş ortasında kırmızı ışık oluyor,yoğun trafik oluyor,park yeri bulması oraya girmesi felan derken insan geriliyor. yavaş yavaş kendinizi alıştırın zaten çok uzun bir süreç değil kısa sürede çözersiniz olayı

  • genc irisi  (13.02.19 09:45:06) 
tavsiyem ladybird'in de dediği gibi armut.com gibi bir yerden bir hoca tut. ben öyle yapmıştım. adam beni ilk seferde sıkışık üsküdar sokaklarına sokup oradan d100'den kozyatağına çıkartı. ve paralel park yaptırdı. ama yine de unuttum.

çünkü elimin altında araba yok. eğer arabaya kolayca ulaşamıyorsan yani pratik yapamayacaksan boşa kursa da para verme.
  • nickaramaktanbiktimben de bunickisectim  (13.02.19 09:52:51) 
aliyorsun arabayi cikiyorsun trafige. bir kac kere surtuyorsun, bir kac kere tampondan vuruyorsun. sonra ogreniyorsun iste. atla deve degil.


  • crucio  (13.02.19 11:30:53) 
Birinci altın kural arabaya hükmetmektir. Eğer bunu başaramazsanız araba size hükmeder ve kaza yaparsınız. Onun için sakin olunmalı stres yapılmamalı ve pedallarla boş bir arazide pratik yapıp arabaya hakim olmak öğrenilmelidir.


  • fatality44  (13.02.19 11:33:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.