[]

kablosuz internet problemi vol. 256

arkadaş hep aynı problem, yine aynı problem. derdime derman bulamadım.

kablosuz internet var. diğer bilgisayar bağlanıyor, telefon bağlanıyor, benim bilgisayarım bağlanmıyor.

benim bilgisayarın wifi kartında problem var diyecem, telefondan hotspot mudur, mobil veri paylaşımı mıdır nedir hani şu turkcell'in paralı yapacam dediği boku açıyorum, ona bir güzel bağlanıyor.

modemde sorun var diyecem, benden başka herkes bağlanıyor.

modemin ayarıyla falan oynayan olmadı. filtre koyan, engel koyan olmadı. yanımda duruyor modem. elli kere kapatıp açtım düzelmedi.

bu amk modemi niye benden başka herkesi bağlıyor da ben bağlanamıyorum?

ha internet de bağlı gözüküyor. sarı ünlem falan yok. ama hiçbir siteyi açmıyor, mail alıp göndermiyor.

 
bilgisayarınızda anti virüs programı olarak ne kullanıyorsunuz. Avira ile benzer bir sorun yaşadığımı söyleyeyim. Avira yüklüyken bilgisayardan hiç bir şekilde internete bağlanamıyordum. Üstelik dediğiniz gibi internete bağlı göründüğüm halde.


  • ucanokuz  (12.02.19 17:14:44) 
wifi security vb gibi bir sey aktif olabilir. senin modem de guvensiz olarak isaretlenmis olabilir


  • x daemon  (12.02.19 17:21:14) 
virüs programı olarak microsoft security essentials var. wifi security gibi bir şeyi de ben yapmazsam başkası yapmaz. bilgisayarı sadece ben kullanıyorum.

ve bu bağlantı problemi sürekli değil. bakın mesela şu anda bağlandı, oradan bağlanıyorum. ama yarım saat sonra bir bakarım bağlanmıyor. başka bilgisayarlar, telefonlar bağlandığı halde bir bakmışım benimki gitmiş.

yani öyle hiçbir şekilde bağlanamıyor değilim, ama gidince de sadece benimki gidiyor.
  • kibritsuyu  (12.02.19 17:29:47) 
Aynı sorunu yaşamıştım hp bilgisayar varken. Wifi kullanıcı adını ve şifresini değiştirdim düzelmişti bir dener misin? Saçma gelicek ama malesef oldu bu.


  • Boris  (12.02.19 17:31:39) 
Modemi sıfırla yani fabrika ayarlarına geri çevir. Bilgisayarın bağlantısında sorun olsa mobil hat üzeriden de bağlantıda sorun yaşardın, problem büyük ihtimal modemden.


  • zekicalik  (12.02.19 18:13:09) 
Kanal numarasını veya şifreleme türünü modemden değiştirin.


  • excespeace  (12.02.19 19:11:55) 
Modemde hem 2.4 ghz hem 5ghz wifi varsa ve siz 5ghz olana baglanmaya calisiyorsaniz problem yasiyor olabilirsiniz. 2.4ghz olan yayina baglanmayi deneyin.


  • mononoke  (13.02.19 00:47:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.