[]

organik-sağlıklı ürün algısının bir ''ürün''olduğu gerçeği

Bir döngüde ilerlemekteyiz, zaten sağlıklı olan normal tarımı ve diğer ürünleri toplu üretim yoluyla bozdular uluslararası firmalar, genetik olarak değiştirdiler, şimdi ise aynı firmalar ya da yan kuruluşları ''organik-sağlıklı-köy tavuğu vb'' stili çalışıyorlar.

durex'in hem prezervatif hem de bebek bezi üretmesi gibi bir olay aslında.


tamam bu cepte değil mi?

sormak istediğim buna benzer bildiğiniz başka ne çeşit döngüler var? mesela hangi ürünlerde maksimum kar için tüketicinin aleyhine optimizasyonlar yapılmış?

bir de, cash cow terimi geldi aklıma, bunlarla alakası var mı?

 
kendi alanim, kullanici deneyimi tasarimi.
berbat sistemler yapip insanlarin parasini aldik, sonra kullanici odakli yaklasim deyip daha fazla parasini aliyoruz

  • try again fail again fail better  (12.02.19 13:07:53) 
Otomotiv, elektronik, beyaz esya gibi pek cok urunde planli eskitme diye ciddi yatirim yapilan bir alan var. yani urun garanti suresince firmaya masraf cikartmayacak kadar dayankli yapiliyor. 3-4 yil sonra aniden orasi burasi dagilmaya basliyor. Bu cok guzel bir sagim teknigi.
Bil fiil uruerinde uygulama gelistirdigimiz bir mobil cihaz firmasindan ornek vereyim. Ayni mobil terminalin bi business bi de premium versiyonu vardi. Iki cihazda da ayni pil olmasina ragmen premium olanda pil 1 yil daha uzun gidiyordu. Cunku cihaza koyduklari bir sayac mekanizmasi belli bir sayida sarjdan sonra pil omru bitti diye ikaz vermeye basliyordu. Ve bu sayac degeri istedikleri gibi ayarlayabiliyorlardi.

  • mononoke  (12.02.19 13:50:42) 
Kola da yüksek oranda şeker var ''zararlı'' deyip Coca Cola Zero'yu piyasaya sürmek olabilir.


  • lekesiz zihin  (12.02.19 13:56:21) 
Kapsüllü kahve makineleri markaya bağlılık yaratıyor mesela. Makineyi daha uygun fiyata satıyor ama başka markanın kapsülleri uymuyor ve kendi kapsülleri de uzun vadede hiç de uygun fiyatlı değil. Bi de yeni adet çay kapsülleri çıktı bu makineler için.


  • pilav  (12.02.19 13:58:03) 
şeker hastalığında da buna benzer bir döngü okumuştum. önce şekerli gıdalara özendiriyor, sonra ölçüm cihazı ve en son düşürücü haplar.


  • for day to break  (12.02.19 14:08:39) 
Durexin sahiplerinin dünyadaki tüm doğumların önüne geçmek gibi bir ülküleri mi olmasını bekliyordunuz. Adam hijyenik ürünler üretiyor çocuk bezi de bunlardan biri.


  • dreamsandcolours  (12.02.19 14:21:24) 
x marka gdo'lu tohum ve bu tohuma zarar vermeyen, sadece zararlı otları öldüren x marka zehirli ilaç.


  • hasmetizm 2046  (12.02.19 17:03:03) 
nestle ve şeker ilacı


  • arvuti  (12.02.19 17:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.