[]

ayni internetten farkli mbps almak?

arkadaslar merhaba. 300 mbps internete gecis yaptik. evde 4-5 tane cihaz var hepsinde 300 mbit'e yakin hiz aliyoruz speedtest.net uzerinden. bi tek benim laptopim 40 mbps cikariyor en fazla.

vpn kullanmiyordum ama devre disi. dns kullanmiyorum.

laptop da eski degil birkac senelik, i5 islemci, 8 gb ram, 4 gb ekran karti falan var. hani sanmiyorum ki network karti falan eski olsun da o hizi alamasin.

kacirdigim bi nokta var sanki ama bulamiyorum. internetle alakali ayarlara reset atabilecegim bi yer var mi?

 
diger cihazlar 5GHz ile baglanmis, senin cihaz 2.4GHz'den baglanmis. modem arayuzunden bunu gorup, kontrol edebilirsin. 2.4'luk yayini kapatip sadece 5'ten yayin yap. eger bilgisayarin agi gormuyorsa demek ki bu standarti desteklemiyor. arada bu kadar fark olmasinin baska bir sebebi olamaz


  • crucio  (12.02.19 02:22:04) 
@crucio mantikli ama 2 farkli ag var biri wifiadi_2G digeri wifiadi_5G seklinde. ben de 5g olana baglaniyorum aslinda. network aygitinin modeli Intel Dual Band Wireless-AC 3165 imis simdi ona bakiyorum destekliyor mu diye ama desteklemesi lazim cunku cihaz yeni sayilir. anlamadim.


  • xenophobe  (12.02.19 02:34:04) 
hatta soyle gosteriyor 5 ghz diye: eksiup.com


  • xenophobe  (12.02.19 02:41:32) 
Gönderdiğin görseli inceledim de, bence olayı "protocol" yazan kısımla ilgili. 802.11ac protokolüyle ilgili bir uyumsuzluk olabilir. 802.11n olarak deneyebilirsin. Benzer bir sorunla karşılaştığımı ve bu şekilde çözdüğümü söylemeliyim. Denemek sana kalmış. =)


  • gozyakansakiz  (12.02.19 02:59:01) 
selam, bende yeni gectim 300mbps'e. laptop'tan 150mbps civari hiz aliyorum. telefon ile denedim 90mbps civari cikti.

direk kablo ile bagli degilsen 300mbps zor. ama 40mbps bana da cok yavas geldi, 150 civari gorebiliyor olman lazim.
  • cooperr  (12.02.19 07:43:38 ~ 07:48:03) 
enteresan aklima baska birsey gelmedi. ac/n protokol tipleriyle alakali olamaz ac zaten en guncel protokol ve teorik olarak 1300mbps hiza kadar baglanti destekliyor. n protokolu de 450mbps'e kadar destekliyor. diger butun wifi cihazlarin baglantisini kesip sadece laptop ile baglanmaya calis. belki modem tum cihazlara ayni anda servis veremeyordur.

bir baska sebep de modemin ayarlar sayfasindan QoS seceneklerine bak. belki birisi laptopunu limitlemistir.
  • crucio  (13.02.19 11:42:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.