[]

Galeriden 2. El Araç Almak

Galeriden araba alınmaz diye genel bir görüş var malum. Bu görüş eylülde çıkan yasayla galerilerin 3 ay/5000 km garanti verme zorunluluğu sonrası hala geçerli mi?


Örnek veriyorum, aldığınız arabanın km'si düşürülmüş olsa veya motorda tamir edilmeden hata kodu silinerek gizlenmiş bir sorun olsa ve siz aracı satın aldıktan sonra bunu farketseniz, böyle bir durumda aracı galeriden almış olmanın avantajı olmaz mı?

 
Buyuk capli, nispeten kurumsallasmis galerilerin bir cogu bu tur garantileri veriyor zaten. Belirli sartlarla ve belirli bir yuzde duserek geri alim garantisi falan da veriyorlae.


  • stavro  (11.02.19 22:07:24) 
Bu tarz galerilerdeb alimda buyuk bir risk olacağını dusunmuyorum, bence alinir. dezavabtaji piyasanin biraz ustunde fiyat olabilir.


  • stavro  (11.02.19 22:08:54) 
Üstad galerilerin çok büyük bir kısmı zaten 2. el araçları üstüne almıyor. Araba aldıklarında eşin dostun üstüne alıyorlar, satıldığında da o kişi üzerinden satış yapılıyor, bu arada da çok temiz vergi kaçırıyorlar. Dolayısıyla o garanti olayının her türlü arkasından dolanacaklar. En kötü ihtimalle davalık bile olsan tik tok iki dkda dükkan değişiveriyor.


  • roket adam  (11.02.19 22:10:48) 
Galeriye bir araba dustuyse zaten sorunu vardir(orta sinif ve zenginlerin ugrasmayip verdikleri haric).

Emlakcidan kiralanan ev gibi dusun, cillop gibi badana yaptirir, wc banyo komple tadilata sokar. Evi tutarsin 1 ay sonra her yeri kuflenmeye baslar. Bir de cikarken o kadar kufu boyatmak zorunda kalirsin.

Halbuki o ev sorunsuz olsa zaten sahibi kiraya verir, boyasiz olarak alip boyasiz teslim edersin.

Araba da boyle, direksiyonu kaplatir, gaz pedalini degistirir ki eskidigi belli olmasin.
koltuklari yikar motoru yikar sen de kozmetik kismina bakip alirsin.
  • acemi  (11.02.19 22:38:53) 
galeri ucuza maledip pahalıya satma ortamı. adam zaten arabasına güveniyorsa koyar satar neden galeri açsın ki. artık vergi vererekte satıcı oluyorsun. ankara istanbul gibi şehirlerde kurumsallaşmış galeriler harici vurgunculukla çalışırlar.


  • mikahakkinen  (11.02.19 23:33:36) 
Abi şans işi. Kimisi insan kimisi hayvan.Bak mesela bir arkadaşım kusursuz diye galeriden ikinci el araba aldı. Daha sonra aracı satmaya niyetlendi eksperde bir parça boyalı çıktı. Arkadaş aldığı galeriye gitti ve durumu anlattı. Galerici özür diledi haberim yoktu dedi ve ne kadara satacaktın diye sordu. Arkadaşın dediği fiyatı direkt olarak verip geri bana sat dedi. Karşındaki insansa iyi yoksa fena:)


  • Restclean  (12.02.19 08:06:07) 
açıkçası ben galeriden araba almaya hiç sıcak bakmıyorum. ülkemizde ne yazık ki kanun, nizam olmadığından galericinin kötü niyetlisi ile karşılaşırsanız hakkınızı arayamazsınız.

bir tanıdığımız emekli olduktan sonra, tazminatı ile araba aradı. aradığı arabayı da galericiden buldu. araba güzel temizdi fiyat olarak da onlar için uygundu, arabayı aldılar, 4-5 ay sonra sanayideki usta arabanın kilometresi ile oynandığını araba üzerindeki farklı bir beyine bağlayınca anlamış. bu sırada dolar falan patladı, araba fiyatları uçtu, ikinci el fiyatları da yükseldi. galericiye gidip durumu anlatıyorlar galerici de size sattığım fiyattan hemen geri alayım diyor ama o zaman verdikleri paraya şu anda benzer araba almalarına imkan yok.

yani demem o ki galericiye ben güvenmiyorum, güvenemiyorum sizde sahibinden ararsanız bulacağınızı düşünüyorum.
  • kraldan cok kralci  (12.02.19 09:18:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.