[]

Aile hekimini değiştirmek hakkında sıkıntı

Sıkıntı arkadaşımın annesine ait.

Aile hekimini değiştirmek istiyormuş. Herhangi bir tartışma yok ama kadın ne zaman gitse doktor azarlayacak bir şey buluyormuş. Artık gidemez olmuş nerdeyse yine azar işitecek diye. Öyle cahil bir insan değil, 40lı yaşlarında. Sakinbir kadındır benim tanıdığım kadarıyla. Komşu diğer kadınlar da doktor hakkında aynı şeyleri diyormuş. Bunlar da bir tanıdıklarına sormuşlar, dilekçe verip aile hekimini değiştirirsin demişler.

Kadın da gitmiş sağlık ocağına dilekçe vermeye, geçeceğin aile hekimine sorup onayını alman lazım demişler. O diğer doktor da "Ben arkadaşımın hastasına bakmam, burda kimse bakmaz gelme bana" demiş. E yani yakın olarak da bir tane sağlık ocağı var.

Bu kadın ne yapsın? Aile hekimi değiştirme hakkı diye bir şey varsa neden kullanamıyoruz yani?

 
Dilekceye gerek yok ki, enabiz'dan degisiyor. Neden dilekceyle ugrasiyor?


  • dont eat me  (11.02.19 20:30:34) 
@dont eat me, doktor olan başka bir tanıdıkları öyle akıl vermiş. Ben de hiç bilgi sahibi değilim.

E-nabızdan değiştirdiğinde de bakmazlarsa ya kadına? yaparlar mı öyle bişey?
  • windows95  (11.02.19 20:32:57) 
cimer mi bimer o tip bi yere şikayet etsin.


  • scudman1  (11.02.19 20:35:00) 
değiştirdikten sonra şikayet edin. Emin olun o doktora geri dönüşü olacaktır.


  • siyahliadam  (11.02.19 20:43:07) 
şikayet ikinci planda şu an arkadaşlar, sağolun söylediğiniz için onu da yaparlar umarım ama bu kadına doğru dürüst bakar mı şimdi bu doktor yani? şikayetle çözülecek olsa adam bu şekilde "gelme bakmam" demezdi gibi geliyor.


  • windows95  (11.02.19 20:45:55 ~ 20:46:19) 
Hekimi de merkezi de enabızdan bir tıkla değiştirmek mümkün.

Değiştirdiğin zaman 3 ay değişiklik yapamıyorsun, o nedenle değiştirirken sağlık merkezi nosunu falan iki kere kontrol edin de yanlışlıkla adresi ters bir yerde olmasın.
  • patiska  (11.02.19 20:53:14) 
olayı haber boyutuna getirme tehtidi olmazsa bakmazlar. kendini doktor yerine koy. mesai arkadaşından şikayetçi olup sana geliyor hasta. düz mantıktaki insan da arkadaşıyla kötü olmak istemez. "beni kabul etmeyeceğinize dair sizden yazı istiyorum" falan deyip ısrar etmesi gerekiyor. bak bakalım yazılı bir şey verebiliyorlar mı.

bu arada sağlık bakanlığı şikayet hattını aradığınızda muhakkak konuyu çözüme ulaştırıyorlar. açık şikayet kalamıyor. orayı arayıp "doktorumu değiştirmek istedim, kabul etmediler" desin. bak nasıl yapıyorlar. eğer önceki doktor hakkında sayıp sövmezse, ona da bir zararı olmaz. yeni doktoruna gidince "önceki doktoruma bir zarar gelmesin diye şikayetçi olmadım" desin, onlar da şükrederler içlerinden, susarlar.
  • lovemyself  (11.02.19 20:57:52) 
sağlık bakanlığı ya da cimer muma döndürür onları merak etmeyin


  • oscar  (11.02.19 23:59:37) 
Cimer +1 hiç sakınmayın başka ocağa da geçebilir


  • photo85  (12.02.19 18:38:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.