[]

Vekalet icin yardim, biraz acil

Duyuru ahalisi selam,

Cuma gunu kismetse Japonyaya gidiyorum uzun surelo. Gitmeden once babama vekalet vermeye dusunuyorum ama bu konuda tecrubesizim. Nelere ihtiyacim olacagindan kisaca bahsedeyim; oncelikle yeni evlendim ve hali hazirda yurtdisindaki ulkelere kayit surecini baslattik ( esim yabanci ve cifte vatandas ). Simdi bir belge almam gerekirse ( mesela kaymakamlik, dogum belgesi, evlilik kayit belgesi gibi, bunlarin notere onaylanmasi gerekebilir. Halihazirda hepsini yaptim gonderdim ama belli olmuyor. Bazen tekrar gerekebiliyor) bankacilik islemleri aklima geliyor, bilgi guncelleme gibi.

Sizden ricam su; daha once yurtdisina gidip vekalet gerektirecek ne gibi tecrubeleriniz oldu ? Keske sunu da yapsaydim dediginiz seylere talibim :)

Bu konuda yol gosterebilirseniz cok sevinirim.

Iyi gunler dilerim

 
Yurtdışında yaşıyorum hiç bişey için vekalet vermedim. Vermen gerekirse belki konsolosluktan verebilirsin. Ben vermedim hiç bi ihtiyacım olmadı.


  • Boris  (11.02.19 16:50:40) 
@Boris'in dediği gibi yurtdışından da vekalet verebilirsiniz ama ben tavsiye etmiyorum, burdan hemen 1 saate halledebilirsiniz çünkü. gittiğiniz yerde konsolosluk uzak olabilir, randevulu sistem olabilir, daha pahalı olabilir vs vs.

siz ve babanız kimliklerinizle beraber notere gidiyorsunuz, genel vekaletname çıkartcam diyorsunuz.
"her türlü kurumdan evrak almaya ve adıma dilekçe vermeye yetkilidir."
"adıma para çekmeye, hesap açmaya ve kapattırmaya dahil her türlü bankacılık iş ve işlemlerinin ikmaline yetkilidir"
askerlik derdiniz varsa; "askerlik görevimle ilgili olarak askerlik şubelerine her türlü başvuruyu yapmaya, bedelli askerlik vb. işlemler ile ilgili olarak işleri yürütmeye yetkilidir." ekletebilirsiniz.

bunlar olduktan sonra zaten genel vekaletnamenin kendisinde olan (noterde var bu) başka yetkiler var, onları da veriyorsunuz. kafanız rahat oluyor.
  • trajikomix  (11.02.19 16:59:57) 
boşa vekalet verme. ben de amerikaya taşındıö notere gittim. her işlemin ayrı ayrı vekalet var, banka iiçin bile her işlem tek tek yazılmalı dedi

bir şey olursa oradan gönderirsin
  • oscar  (12.02.19 00:04:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.