[]

proje danışmanına ulaşamıyoruz/yarın teslim için son gün

arkadaşlar çok enteresan bir durumla karşı karşıyayız. sizin fikirlerinizi almak istedim, belki daha önce benzer bir duruma şahit olmuşsunuzdur.

eşim istanbul üniversitesi'nde tezsiz yüksek lisans yapıyordu. verilen sürede projesini yazmadığı için öğrenciliği sonlandırılmıştı. bu sene aftan yararlanıp geri döndü ve projesini yazmak için bir dönem hak verdiler.

projeyi tamamlayıp perşembe günü hocaya gönderdi. hocanın yapması gereken projeyi intihal taramasına sokmak ve tamam demesi. sonra da basılı kopyayı hocaya teslim etmemiz gerekiyor. ama hocadan cevap alamıyoruz. perşembe günü whatsapp'tan ulaştık kendisine ama "çok yoğunum, şöyledir, böyledir" diyerek bizi oyaladı. sonra da hiç bir mesajımıza ve aramamıza dönmedi.

yarın son gün. ne yapmamızı tavsiye edersiniz?

 
Attığınız mesajların ekran görüntüsünü alın ve hiç ulaşamazsanız şikayet edin.


  • horowitz  (10.02.19 21:40:08) 
Türkiye'de akademisyenlerin maalesef bir kısmı böyle. benzer bir şey arkadaşımın başına geldi. tez savunmasından 1 ay önce tezi jüriye gönderiyor. jüri biz bunu okuyamadık ya diye sanki tezi sunmuş da olmamış gibi çocuğu bırakıp 3 ay uzatma veriyorlar.

intihal taramasını illa hocanın mı yapması lazım? enstitünün verdiği siteye girip taramayı ben kendim yapmıştım mesela. (taramayı yapıp enstitüye mail atmak şeklinde) böyle bir olanak var mı diye bakabilirsiniz veya enstitü ile konuşabilirsiniz, çünkü bu tarama olayı 2 dakikalık bir şey. bölüm sekreterliği veya bölüm başkanına da gidilebilir. telefon veya mail ile halletmeye çalışmayıp bizzat okulda görüşürseniz sonuçlanır diye düşünüyorum. muhtemelen hocanın turnitin hesabına bile gerek yok, bölümden herhangi bir hocanın hesabından taratsanız bile olacak bir konu bu çünkü.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (10.02.19 22:25:10 ~ 22:27:47) 
@hayley williams ile evlenecek genc, yarın sabah enstitü sekreterliğine gidip dediğin gibi halletmeye çalışacağım. bakalım nasıl üstesinden geleceğiz. valla hayatı zorlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.


  • flexin  (10.02.19 23:06:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.