[]

tez yazımında kullanılan kaynakların son basım olması

gerekliliğini nasıl sağlıyorsunuz? zaten kitapların ücreti malum, eş dosttan ya da ikinci el olarak ediniyorum ancak son basım olmuyor tabi.

ayrıca kitapların kaç basıma kadar olduğunu öğrenebileceğim bir kaynak mevcut mudur?


 
neden son baskı olması gerekiyor? yazarlar yeni baskılarda fikir falan mı değiştiriyor?


  • alperz  (10.02.19 19:48:30) 
Internetten bak. Pdf olarak kullan.
Kaynagin tarihinin guncel gozukmesi icin 1996 yerine 2018 yazilmak sadece gereksiz bir goz kandirmacasi olur.

  • nax  (10.02.19 19:53:32) 
@alperz

böyle bir teamül var.
  • han20  (10.02.19 19:53:43) 
teamül olmuşsa salla geç. şahsen ben hiç duymadım. kimse bir şey diyemez zaten -ki bana bir şey diyen olmadı. okuduğum bir çok yazıda da eski baskılara atıf vardı bildiğin.

bu bildiğin zulüm yav. neyse konuyu dağıtmayayım. yabancı kitaplarda goodreads ve amazon'u tavsiye ederim. goodreads'de farklı baskıları da gösteriyor. sonrası sci hub falan filan zaten.
  • alperz  (10.02.19 20:05:39) 
@alperz alana göre son baskıya atıf yapmak gereklilik olabiliyor. Mesela hukukta kanunlar değişiyor, yeni içtihatlar çıkıyor ve buna göre kitapların içeriği de değişiyor. Bu arada cidden yazarlar arada görüş de değiştirebiliyor :) Diğer alanlarda da yazarlar kitaplarının yeni baskılarına eklemeler yapabiliyorlar, üzerinde "genişletilmiş 4. baskı" falan oluyor.

İdeal bir dünyada üniversite kütüphanesinin kitapların yeni baskılarını düzenli olarak edinmesi adettendir; bizde yapan kütüphane var mı bilmiyorum. Ben kitapların son basımlarını ya cidden para verip alıyorum, ya da arkadaşlarımdan buluyorum. Bazı kitaplar hocalara hediye olarak geliyor olabilir; hocalarınızı da son baskılar için stalklayabilirsiniz. Kitapçıya gidip atıf yapılan sayfanın son baskıdaki karşılığını bulup o sayfanın fotoğrafını çekmek gibi bir yöntem de var ama fazla zahmetli. Son baskıları da internetteki kitap sitelerinden takip ediyorum.
  • wish i could find a way to disappear  (10.02.19 23:01:04) 
evet hukuk alanını düşünmemiştim hiç. bravo. kendi alanım ve benzer alanları düşündüğümden "ne alaka?" dedim. doğrusun.


  • alperz  (11.02.19 15:23:20) 
Alan hukuk bu arada. @wish detaylandırmış sağolsun.


  • han20  (11.02.19 16:02:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.