[]

İnzivaya çekilesim geldi

Böyle bir his geldi bana birkaç gündür. Elimi eteğimi çekeyim dünyadan, meditasyon yapayım falan. Güzel olmaz mıydı?
Ama Türkiye'de böyle bir mekan yok, rahat da bırakmazlar.

Hadi yapmayı kafaya koydum cidden diyelim. Türkiye'de nerede nasıl yapılır böyle bir şey?
Köy evine mi yerleşmek lazım?
Cidden malı mülkü işi gücü bırakıp gidilse böyle bir yere huzurlu olmaz mıydı sizin için de?
Mesela yamulmuyorsam en son Özlem Tekin de köye yerleşmişti diye hatırlıyorum.

Güzel değil mi lan??
Tabii diğer insanlarla iletişimi minimuma indirerek?

 
ohooo bir sürü yer var.
ama güzel değil bence

  • oldumusimdi  (10.02.19 02:43:26) 
Güzel tabii ama para lazım
Büyük bir lüks bu

  • windows95  (10.02.19 02:49:17) 
Bu sezonda olimpos olur mu bilmem ama bi araştırabilirsin. Hoş yağmur fırtına oralar ama belli olmaz.


  • kozmosta bir nokta  (10.02.19 03:10:13) 
Para+1 ozlem tekin demissin ama o yeterli birikimini yapmisti. Birikimin varsa durman hata zaten. Yer onemli degil bu arada.


  • unabomber  (10.02.19 07:49:44) 
Koyde inziva mi olur, herkes rahatsiz eder.
Istabulda bi apartmana otur, karsi komsunun adini bile bilmiyorum 30 senedir

  • acemi  (10.02.19 11:07:56) 
Küçük bir adım ama inziva ve sessizlik kampları var. Arastirabilirsiniz.


  • Phoebe  (10.02.19 11:10:18) 
rejim yaparken 9 tane çukulata yiyen insansın, bu mantığa göre senin inziva dediğin şey de eller havaya falan olmalı. bence çok kasma çukulata ile rejime devam :)


  • killerbee  (10.02.19 12:19:33) 
Ben inzivaya çekilmek istediğim zaman eve kapanıyorum. İnsanlardan, gündemden uzaklaşmak istediğim zaman bunu kendi evimde de yapabiliyorum. İnterneti açmıyorum, kendimi kitaplara, filmlere, müziğe, ajandama, çizime veriyorum. Kimseyle diyalog kurmuyorum. Al sana inziva.


  • i m cool with that  (10.02.19 12:52:35) 
buyrun sizi anamura alalim. bir tanidigim yoga ve meditasyon kampi acti buraya.


  • balik kraker  (10.02.19 13:30:44) 
Aşağı yukarı birçok şeyden sıkılmış bir haliniz var gibi geldi bana. Mutsuz ya da herhangi bir şeyden zevk alamama rutinine girmek riskli bir süreç. Bu süreçte kendinizi izlemeniz gerekir. Bir boşlukta olup olmadığınız mühim. Bunu gidermek için mi inziva istiyorsunuz yoksa bu giderilince inziva isteği de kaybolur mu, bunlara da bakmak lazım.

Ekonomik düzeyi göz ardı ederek başlayalım. Farklı bir yere her şeyden el çekip yerleşme fikri varsa memleketçilik yoktur sizde. Genelde bunu kısmen yapanlar memleketindeki köyüne yerleşiyor. Sonuç olarak o köyde akraba dolu.

Şehirdeki olanaklar kırsalda olmayacak. Tabi bu olanaktan ne anladığınıza bağlı. İnterneti bağlatırım, kitabımı okurum, keyfimce yaşarım fikri güzel ama sıkılıp geri dönüş meselesi var. Soban olacak kışın yakacaksın, kestane hayali filan. Bunlar güzel şeyler.

Sizi tanımam ama kendimden bahsedeyim bu konuda. Asosyal değilim ama alemlere akacak kadar da sosyal değilim. Sosyal medyayı kullanmada amaca yönelik bir duruşum var. Birkaç dostum var, onlar da ya köklü birliktelikler ya da tee ortaokuldan filan. Hayaller ve zaman kritiği yaptığımda hem hayallerimi gerçekleştiririm hem de bunlara yeteri kadar zaman ayırırım dediğim birkaç şey var.

Akrabalardan uzak durmak bana çok iyi geldi. Anılar bazen rüyama giriyor ama olumlu yanı kesinlikle daha çok bana. Bakındığım birkaç yer var. Balıkesir - Aydın arasında, bir ihtimal Kırklareli sınırlarında. Çizimlerini bile yaptım.
Kriterlerim şunlar:

Yeteri kadar gelir olacak.
Araba olacak.
Ev sade ama konforlu olacak.
İşlenecek kadar bahçe - tarla arası arsası olacak.
İnternet,elektrik ve su olacak.

Bunlar varsa şahsen ben sıkılmam, denedim sıkılmadım. Kişilik yapısı meselesi.
Bunları yapmadan kendime açıkça şunu sordum: Ölüm gelmeden önce doya doya nasıl yaşarım? Günlerce yazdım, çizdim, düşündüm, tasarladım ve birkaç şey çıkardım. Bazıları bunlardı. Öyle işte.
  • zagem  (10.02.19 14:07:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.