[]

Devren mekan alıp hayrını gören?

kendimde bir restoran devralıp devrettim. şuan fikrim o ki sahibinden'de gördüğüm o devir ilanlarının yüzde 99'u zarar ettiği için devrediyor. bazıları için istenen rakamlar ölümcül. adam 180.000 tl'ye kafe devrediyor. 22 bin ciro 6 bin kira diyor. hesapladım bize 3-4 bırakıyor. sordum bunu, e kardeşim 10-15 bıraksa zaten devretmezdim diyor. bu yine dürüst. ama 180 bin'i faize bıraksan zaten 3 bırakıyor. şuan ekonomi kötü olduğu için mi böyle bilmiyorum ama işin içinde olduğum için o ilanlardan neredeyse hiçbirinin zarar etmeden devrettiğini düşünmüyorum(diyeceksiniz ki zaten zarar etmese devretmez ama en azından 6-7 bırakır ve bir potansiyel olur)

merak ediyorum bu siteden veya başka kaynaklarla devren yer bulup ekmek yiyen var mı? o ilanlardakilerin çoğu bir anda memlekete taşınma hevesi geldiği için 10-15 bin tl kazandıkları işi bırakıyorlar çünkü.


 
bu işler pek belli olmuyo. bnm gözlemim devirlilerin 70% min zarar etmeye devam ettiği yönünde. ama misal ilk sahipleri çok reklam yapmıştır, devir alan şahıs ekmeğini yer. nasip bu işler pek belli olmaz. evet ama kâr etse neden devretsin doğru bi düşünce.


  • lata  (09.02.19 23:32:39) 
Oto yikama devralip pisman olan görmedim.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (09.02.19 23:36:40) 
Olduğuna inanmıyorum. Olanlar da -mesela sağlık durumundan, yaş durumundan vb. devredenler- zaten sahibinden.com'a koymaz eşine dostuna devreder.

Benzer ilanlar kurumsal kiracılı olduğu yazan satılık ticari mülkler. Satış fiyatını, kiraya bölüyorsun 120 ay çıkıyor. Kesin bir bokluk var, ya kiracı çıkıyor, ya mülkün problemi var vb. söylemiyorlar.

Aynı şekilde yap-sat'a başlayıp devredenler veya daha kötüsü kamu ihalesi alıp devretmeye çalışanlar. Bir ara emlakçılardan veya çantacılardan gına gelmişti. Adam sözleşme imzalamış ama devrediyor. Ya mal mısın kardeşim? Hem zararına imza atmışsın, hem de bunu o fiyata devredip üzerine de %5 istiyorsun?

Daha çok örnek veririm, enerji santralleri başka hikaye. HES devretmeye çalışanlar özellikle...

Ya ben bir iş yapcağım ve para kazanacağım. O işi devretmem için ya komple gezikalı veya kumarbaz falan olup kazandığım parayı kontrol edemiyor olmam gerekli. Öyleyse peki o işi nasıl kurmuş olacağım.

Alayı yalan...
  • malheiros  (10.02.19 00:03:02 ~ 00:04:09) 
Bilmediğin işi devralırsan zarar olur elbette. Mekan dediğin devraldım tamam bitti bir şey değil. Fabrika mı bu aldığı sattığı sabit olsun?

Bana nusreti ver anında zarar ederim. Bilmiyorum çünkü işi. Bildiğim işi yürüten mekan olsun zarar ettirmem zaten zarar edip etmeyeceğini anlarım alırken işi biliyorsam.
  • bos gezenin bos ustasi  (10.02.19 00:32:55) 
bne ve etrafımdaki 7 esnaf da dükkan devretti hepsi restorandı. hepimiz zarar ediyorduk. bir yan sokağımızdaki eczacının işleri çok iyiydi ama kızını kanserden kaybetti sonra ist da gitmek için devretmek istedi. sahibindene düşmedi bile anında kaptılar

kar eden iş sahibindene düşmez.
  • oscar  (10.02.19 01:10:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.