[]

Ülkece üretmiyoruz peki nasıl oluyor da 17. Büyük ekonomiyiz

Arkadaşlar benim aklım almıyor dünyada Temel ihtiyaçlar olan teknoloji ve doğalgaz yok peki biz bunları alırken dünyaya ne satıyoruz?Yabancı yatırımcı olmasa çalışan işçilerimiz olmasa biz memurlar dahi aç kaldık.Hakikaten detaylıca bunu açıklayacak olan var mı?Ülkenin büyük bi kısmı üşgücü oluyor bu durumda sanırım yanlış mıyım 14 milyondan fazla işçi varmış türkiyede 28 milyon çalışan nüfus zaten. Bence daha fazla yoksa mümkün değil geçinmemiz




 
türkiyede üretim yapan önemli fabrikalar var bu kadar sözlükçü olmayın lütfen

erdemir, tüpraş, otosan, aselsan, tofaş, petkim, turkcell, thy bunlar ilk aklıma gelen kocaman büyük şirketler

bu nüfusla 17. sırada olmamızın nesi şaşırtıcı
  • dafuq  (09.02.19 22:53:33) 
Ekonomist değilim goygoy yapmaya geldim.

Nüfus önemli bir etken. Var olan bütün parayı avm, rezidans, köprü ve yollara yatırdık. Fabrikalarımız, turizm gelirimiz, tarım gelirimiz falan var elbette. Ama kar edemiyoruz o yüzden bütçe açığı son 1 yıla kadar hep büyüdü. Gelen parayı doğru kullanmadığımız için son 1 yılda patladık haliyle şimdi borç alarak yüzdürüyoruz gemiyi.

Büyük ekonomi olmak vatandaşa fayda getirmiyor. Estonya hap kadar ekonomisiyle bizim 2 katımız yüksek refah içinde yaşıyorsa ben ne anladım. Adamların nüfusu Ankara'dan azdır.

Almanya ile aynı nüfusa sahibiz, Almanya dünyanın kaçıncı büyük ekonomisi? 4.
  • bos gezenin bos ustasi  (09.02.19 22:57:55) 
Ekşi sözlük zehirlenmesi yaşıyorsunuz. Üretmediğimizi nereden çıkardınız? Sadece istanbul’dan Edirne’ye kadar gitseniz peşi sıra bitmeyen fabrikalar var. Ki bu sadece Marmara bölgesinin bir kısmı.


  • catch the arrow  (09.02.19 23:00:39) 
Fabrikaların hiçbiri devlete ait değil. Özel fabrikalar üretiyor, dışarıya mal satıyor ama payın çoğunu da yine özel alıyor, devlet değil. Sözlük zehirlenmesi değil aslında, devlete ait neredeyse hiçbir şey yok. Dolayısıyla devletin kazancı azalırken özel sermaye büyüme gösteriyor.


  • aynabugusu  (10.02.19 00:54:33) 
üretimi sadece fabrika olarakta düşünmeyin
geçen yıl oyun ihracatı 1 milyar doları aştı
bi iki gün önce kafa topu mobil oyunu 100 milyon dolara satıldı
bunlar da üretim...
  • tamamhosdiyonda  (10.02.19 01:03:49) 
Devletin fabrikası olması nedir ya? Komünist ülkede yaşıyoruz da haberimi mi yok? Devlet halkına sosyal imkanlar sağlasın, eğitim versin, sağlık hizmeti versin. Fabrikatörlük oynamasın.


  • catch the arrow  (10.02.19 02:01:13) 
Homo deus kitabında bizim gibi yeni liberal ekonomiler ile alakalı çok güzel bir pasaj vardı. Hatta içten içe harrari ilginç bir şekilde hükümetimizi de övüyordu. Yani büyüyen ekonomi var evet ama bu halka ne kadar yansıyor ne kadar iniyor orası ayrı bir iktisat konusu.


  • kaledekiyalnizlik  (10.02.19 06:44:44) 
Adini sanini duymadiginiz sadece ihracata çalışan dev sirketler var. Ornegin Avrupa’nin ikinci buyuk suni deri fabrikasi Turkiye’de. Hatta İstanbul’da. Adamlari pazara yon veriyor ama tuketici bilmez.

Bu sekilde öyle cok ornek var ki.

Türkiye epeyce üretiyor ama tükettiğine yetmiyor, o ayri.
  • kaptankedi  (10.02.19 08:26:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.