[]

parasız türkiye turu ihtimali

şimdi aklımda bir proje var.(vaay) istanbul'dan yola çıkıyoruz 2 kişi olarak. cebimizde toplasan 250 ytl falan var. her türlü sürünmeye, pespayeliğe hazırız. otostop çeke çeke başımıza bir şey gelmeden türkiyeyi dolaşma ihtimalimiz var mı? rota yok, otostopta neresi denk gelinirse oraya gidilecek, minimum 15 şehir gezilecek, başımıza parasızlık dışında bir şey gelmeyecek.




 
kamyoncuları kafalarsanız her yere gidebilirsiniz =)


  • atrin  (21.09.07 13:24:34) 
doğuya fazla bulaşmayıp sahilden sahilden giderseniz bişe olmaz. tabi erkek olduğunuzu varsayıyorum. national geographic de (doğru mu yazdım yahu) elemanın birisi var dediğinizi yapıyor, günlük 5$ mı ne para harcama limiti koymuş kendisine, fazlasını harcayamıyor. bir de kameramanı var.

işi kotarıyor, otellerde bedavaya kalabiliyor, otostop çektiği elemanları kafalayıp kendisini yemeğe davet ettirtiyor falan filan. "bağlama" yeteneğiniz varsa hiç zorlanmadan yapabilirsiniz. misal gidiyor otele diyor benim 1$ param var bana oda verir misiniz, çıkışta odayı temizlerim hatta gerekirse fazladan oda da temizlerim diyor. adam insaflı çıkıyor yemek falan da veriyor. yanınızda kamera götürürseniz ve "abi şu kanala satıcaz reklamın olur" gibi bir şey söylerseniz işiniz büyük ölçüde kolaylaşır. hem ciddi ciddi satabilirsiniz bile.

arkadaşınızı da kameraman diye yutturun gitsin :)

ayrıca organizasyondan önce sözlükte duyurun bunu, gideceğiniz illerde "kapınız" olsun. hayırlı yolculuklar :)
  • kimlanbu  (21.09.07 14:19:41) 
İstanbul'dan çıkış için en iyi yol otoban gişeleridir...
Gişelerde duran kamyon* şöförleri ile muhabbeti koyup yolculuğa koyulabilirsiniz. Ama hemen de olacak sanmayın bir kaç deneme gerekebilir.
Anadolu turu için bunun yolu çamlıca gişelerinden geçer...

*: Başka araçlara da binebilirsiniz elbet, kamyon dememin nedeni tek seferde en uzun yolu almaktı.
  • late viper  (21.09.07 15:21:29) 
kalacak yer konusundada şöyle bi öneri verebilirim couchsorfing olayı var türkiyededende bi sürü üyesi vardı , ordan balkarsan evlerinde ağarlıyabilirler seni.
Hatta baktım 3787 üyesi var türkiyeden belki işe yara yerlerden vardır dene şansını

www.couchsurfing.com
  • magoria  (21.09.07 16:47:32) 
bunun küçük çaplısını 1 hafta süren bir otostop yolculuğu şeklinde yaptım. ege ve marmara bölgesinde gezdik, 3 kişiydik, çadırımız vardı. havalar soğumadan başlarsanız, sadece iyi birer uylu tulumuyla da halledebilirsiniz konaklamayı.

başınıza çok büyük ihtimalle bir şey gelmeyecektir fakat tüm kötülükleri hesaba katarak yola çıkmanızda fayda var. biber gazı, bıçak... (ciddiyim)

yemek olayı çok ucuza halloluyor türkiye'de. yani ekmek domates... oha bu kadar sürünmem diyorsan, bilemiyorum. biz süründük abi :)
  • paranormal  (21.09.07 19:10:27) 
250 ytl sadece yemege bile yetmez, 15 sehir demek en az 30 gun gerektirir, 2 kişisiniz gunde 2 doner yeseniz tanesi 3 ytl'den etti 36o ytl. boyle yolculuklarda en cok yemege gidiyor para birde acele etmeniz lazım anadolu sogumaya basladı dısarda fln yatamazsınız.


  • sourlemonade  (21.09.07 20:04:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.