[]

Aracıma bakım yaptırsam mı?

Geçtiğimiz sene yeni kasa fiesta benzin otomatik aldım. Araç az kullanıldı 7bin km'de. Herhangi bir uyarı(yağ bakım vs) vermiyor. Eskiden sık sık uzun yola çıktığım için yıllık bakım yaptırıyordum. Şimdi araç yeni olduğu için ve uzun yola çıkmadığım için ne yapsam bilemiyorum. Servisinde bakım yaptırmam kesinlikle. Basit bir yağ ve filtre değişimine dünya para alıyorlar. Aracı aldığımda 1 ay sonunda getirmemi istemişti aldığım yer. Ama sıkıntılı bir yer olduğu için hiç götürmeme kararı aldım. Sanırım bu sebeple araç bakım uyarısı vermiyor, uyarı süresini aktifleştirmemişler. Sadece yağ değişimi mi yaptırsam veya ben eklesem sorun yaşar mıyım?




 
@John Bloor 1 seneyi geçti o yüzden aktifleştirilmediğini düşünüyorum. Peki filtreleri ve yağı ben alsam mı internetten ne dersiniz? Saçma mı olur?


  • the coon  (09.02.19 11:17:27) 
Yağ ozelligini kaybeder. O nedenle araciniza km dolunca ya da bir sene dolunca yag bakimini yapin.

Yagcarsisi.com guvenilir bir yer. Ben gidip dukkanlarindan aliyorum. Motul kullanıyorum. Alin parçaları bir yerde iscilij verip degisin. Bakim arabanin can suyudur. Ihmal etmeyin.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (09.02.19 11:19:17) 
ben az kullandığım için 1,5 senede bir yaptırıyorum bakımları sıkıntı çıkmadı
internetten alabilirsin parçaları

  • bir soru sorcam  (09.02.19 12:02:27) 
otomobili 10 bin-15 bin gibi periyotlarda ya da km'si dolmadıysa yılda bir bakıma sokmak gerekiyor. servise değil sanayiye götürürseniz araç garantiden çıkar.


  • naksidil  (09.02.19 12:22:37) 
@naksidil otomobilden anlamaynaları garantiden çıkar diye korkutarak serviste öperler. Yağ-filtre değişimiyle garantiden çıkma olmaz.


  • the coon  (09.02.19 12:34:03) 
yağ çubuğunu çıkartıp hiç baktınız mı.. yağ simsiyah olmuş mu olmamış mı oradan anlaşılır.. simsiyah olmamışsa biraz daha devam edin derim..


  • strobist  (09.02.19 14:38:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.