[]

sağlıklı beslenmek istiyorum ama ne yiyeceğimi bilmiyorum

merhaba sağlıklı beslenmek istiyorum ama özellikle ara öğünlerde ne yiyeceğimi bilemiyorum. bazen meyve yiyorum (1 hafta boyunca her gün 1 tabak yediğim için biraz soğudum) ve bazen kuruyemiş (bu da çok pahalı düzenli alamıyorum)

bunlar dışındaki önerilerinizi bekliyorum.
mesela marketlerden alacağım tüm fabrikasyon ürünlerini elemem mi gerekiyor içlerinden neleri seçebilirim ve bunu seçerken neye dikkat etmem gerek?
kilo vermek için değil tamamen kendimi daha iyi hissetmek için bu yeme alışkanlığımı değiştirmeye çalışıyorum çünkü sağlıksız beslenmek vücudumu yoruyor bunu hissedebiliyorum.
sağlıklı beslenmeyle ilgili küçük life hackleriniz varsa onları da duymak isterim.
ayrıca arada sırada bir paket çikolata kaçamağı fena olmaz sanki?

 
Saglikli beslenmenin temel diregi probiyotikleri es gecmemek bence. En iyi probiyotik de ev yogurdu.sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanmak, haftada 3_4 dis sarimsak, bir bas sogan, gunde bir avuc ceviz badem karisimi tuketmek, ayda en az 2 defa balik yemek, beyaz ekmegi azaltmak, abartmadan lahana tursusu yemek.mor,kirmizi siyah butun meyve ve sebzelerden ozellikle kirmizi uzum ve turbu pancari az da olsa tuketmek ve sabahları ac karnina bir cay kasigi soguk sikim coreotu yagi yemek, protein ve kalsiyumlu gidalari yani yogurt yumurta balik gibi temelleri tuketmek ama abartmamak, misir yagi vs degil sadece sizma zeytinyagi ve islenmemis zeytin tuketmek, mümkün mertebe posali ve lifli gida tuketmek.
Bunlar her yerde ulasabilecegin ve vucudunu, bagisiklik sistemini dengede ve kuvvette tutacak en sağlıklı temel besinler.

  • a summer day  (08.02.19 19:27:57) 
şeker ve işlenmiş besinlerden uzak durmak iyi bir başlangıç.

çoğumuzun eksiği taze sebze tüketmek. yeterince protein, et, karbonhidrat alıyoruz ama taze lifli gıdaları az tüketiyoruz. taze lifli gıdalar bağırsaklardaki probiyotik floranın oluşumu ve sağlıklı kalması için de çok önemli.

bir de farkında olmadan az su tüketiyoruz, vucut kendini stand by moduna alıyor. düzenli ve yeterli su tüketmeye başlayınca o ağırlık hissi kayboluyor.

sadece beslenme yerine sıkı bir fitness programı ile kombine etmek bu etkileri arttırır.
  • orpheus  (08.02.19 20:54:53) 
Islenmis urunden ve basit sekerlerden uzak durdugunuzda otomatik olarak ortalama insana gore gayet saglikli beslenmis oluyorsunuz.

Probiyotik +1
Lif +1
Bol bol sebze

Organik sebzelerle normal her yerde bulunabilen sebze meyveler arasındaki besin değeri farklarını biraz araştırınca dehşete kapılmıştım. Heralde en iyisi güvenilir yerden tohum fide alıp kendi kendine yetiştirmek. Yaşadığınız şehire göre aslında o kadar zor değil.

Omega 3 çok önemli. Balıktan yeterince almak için sık sık tüketmek lazım, ülkemizdeki balıklar ne kadar güvenilir bilmiyorum ağır metal mevzusundan dolayı. İnternetten almanız gereken dha ve epa dozajların araştırıp güvenilir bir balık yağı takviyesi edinin.

Bir de coffee enema diye bir şey var ki akıllara zarar :) popodan ince bir boruyla kahve alıyorsunuz kolonunuza. Karaciğeri çok etkili bir şekilde temizlediği söyleniyor.

Bağırsak sağlığı için de water fasting olayını çok öneriyorlar bu ara.

Her yapılan çalışmayla başka bir şey öğreniliyor. Bugün doğru bildiğimiz yarın yanlış çıkabiliyor ve bu çok sık oluyor.

Uzun ömür için kanıtlanmış tek şeyin de düşük kalorili beslenmek olduğunu söylemeyi unutmayalım.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (08.02.19 20:58:50) 
öncelikle sağlıklı beslenmek için ara öğün yapmak gerekmiyor. ara öğün elzem bir şey değil. ama illede yapmak istiyorsanız ya da gün ortası acıkırsınız falan kefir,quark, kuruyemiş yanına bir küçük meyve, bir kahve yine yanına kuru meyve ya da kuruyemişlerden. kafama göre takılıyorum.


  • ruh i tibbiye  (08.02.19 21:01:47) 
Sağlıklı kalmak, insülin direnci geliştirmemek için ara öğün tüketmiyorum. Ana öğünlerimde düzgün besleyici yiyorum. Pilav makarna tüketmiyorum. Meyveyi yemek sonrasında, yemekle beraber tüketiyorum. Ara öğün olarak meyve tüketmiyorum çünkü bknz: insülin direnci, karaciğer yağlanması.

Yeşil sebzelere yöneliyorum. Sevmediğim, sık yemediğim sebzeleri bir yerde bulunca ilaç niyetine yiyorum.
Normal düzenime tatlı, şekerli, paketli gıdalar sokmamaya çalışıyorum. Haftasonu falan arada tüketiyorum, ama tükettiğim için kendimi cezalandırmıyorum.
Günde bir bardak kahve tüketiyorum, öğleden sonra falan,
Yemeklerin arkasından önünden çay içmiyorum, çünkü demir emilimini kötü etkiliyor.
Kırmızı ete çok yüklenmiyorum. Uzun vadede akdeniz diyetinin vücuda daha faydalı olduğu ile alakalı çok araştırmalar okudum. Ama kırmızı ete yüklendiğim dönemde daha zayıftım.

Yoğurt, yumurta, peynir çok tüketiyorum.

Benim sağlıklı kalmak için uyguladığım beslenme düzeni bu.
  • zimbirik  (08.02.19 21:43:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.